Actualitat

Carrizosa, sobre els viatges de Mas: “Deixin de gastar els diners i temps dels catalans en fer-se fotos pel món i posin-se a treballar”

by cscatalunya — 25 abril 2017 @ 13:40
Comparte

Carrizosa, després que Llach “hagi tornat als escenaris: Exigim al Govern que desmenteixi o ratifiqui si pensa sancionar els funcionaris que compleixin amb el seu treball”

Parlament de Catalunya, 25 d’abril del 2017. “Deixin de gastar els diners i temps dels catalans en fer-se fotos pel món i posin-se a treballar”. Així ho ha manifestat el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, en referència als viatges que avui inicia l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, per Brussel·les, París i Ginebra “amb els diners de tots els catalans” per explicar el projecte separatista que defensa el Govern. Carrizosa ha reiterat que des de la formació taronja han demanat explicacions a l’executiu català sobre “per què ha de ser Mas, que està inhabilitat per incomplir les lleis, qui representi als catalans en l’exterior”, i fins i tot la CUP ho qüestiona, ha apuntat. I ha criticat que l’expresident viatge per parlar del “monotema” enlloc “d’aconseguir més inversions per a Catalunya o per difondre la cultura catalana”.

En relació a la notícia que publica El País i que explica que el diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, hauria afirmat que el Govern sancionaria els funcionaris que no obeeixin les lleis separatistes, Carlos Carrizosa ha ironitzat:“Sembla que Llach ha tornat als escenaris i s’ha marcat un Santi Vidal”, després de recordar que l’ex senador d’ERC va anar per Catalunya dient que el Govern utilitzava les dades fiscals dels catalans per a les seves finalitats separatistes. “D’una banda el Govern diu que mantindrà els funcionaris al marge, però per una altra ens assabentem que els pressiona”, ha assenyalat Carrizosa, per la qual cosa ha exigit al govern de la Generalitat que “desmenteixi o ratifiqui si pensa sancionar els funcionaris que compleixin amb el seu treball”.

Sobre la citació dels membres de la Mesa –inclòs el diputat de CSQP, Josep Nuet- i de la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, el portaveu de Cs ha expressat el seu “respecte a les decisions judicials” i ha reiterat que “els polítics no han de tenir privilegis” perquè “tots els ciutadans som iguals davant la Llei”.  “Que treballin per fer lleis i no per saltar-se-les”, ha afegit.

Finalment, Carrizosa ha lamentat que demà torni a ser notícia la reforma del reglament del Parlament “imposada” per Junts pel Sí i la CUP, que representen a menys catalans que la resta dels partits de l’oposició. Carrizosa ha retret a tots dos grups que pretenguin “silenciar a l’oposició” i que vagin dient que en el Parlament “es pot parlar de tot, però a l’hora de la veritat només es pugui parlar del que ells volen, que és d’independència”.

Volver a ACTUALIDAD