Actualitat

Ciutadans (Cs) aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat mesures per eradicar l’homofòbia a l’esport

by cscatalunya — 25 abril 2017 @ 15:42
Comparte

La portaveu d'Igualtat de Cs, Noemí de Calle, insta el Govern a reconèixer a les federacions, clubs i esportistes que apliquen la tolerància zero davant les conductes lgtbifòbiques

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la comissió d’Igualtat, Noemí de Calle, ha celebrat que la cambra catalana hagi aprovat per unanimitat la proposta del seu partit per “eradicar l’homofòbia en l’esport federat a Catalunya” i ha apostat per fer-ho “amb especial atenció a la seva difusió a través dels mitjans de comunicació perquè sigui més eficaç”. A més, ha instat la Generalitat a “reconèixer a les federacions, clubs i esportistes que adopten i apliquen la tolerància zero davant les conductes lgtbifòbiques”. I ha proposat a la resta de partits “adoptar polítiques d’admissió i participació inclusives en la pràctica d’esport federat que garanteixin la igualtat”.

“No és concebible que en ple segle XXI l’esport limiti la llibertat del col·lectiu LGTBI a expressar la seva orientació per por al rebuig”, ha afegit Noemí de la Calle després d’assegurar que, amb aquesta iniciativa, Cs pretén contribuir al fet que l’esport “sigui una eina d’integració i de transmissió de valors cívics i socials lliure de violència i discriminació”.

En la comissió d’Igualtat del Parlament, la diputada de Cs ha destacat la necessitat de realitzar campanyes informatives en centres educatius i esportius, que estiguin “destinades principalment als joves amb l’objectiu de prevenir l’assetjament”. Així mateix, ha reclamat al Govern declarar el dia 19 de febrer Dia Internacional contra l’Homofòbia en l’esport i “engegar una campanya institucional d’informació i sensibilització de la població”.

Volver a ACTUALIDAD