Actualitat

Ciutadans aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat que es premiï les empreses que incloguin mesures de conciliació entre la vida laboral i familiar

by cscatalunya — 27 abril 2017 @ 11:20
Comparte

La diputada de Cs, Noemí de la Calle, adverteix que moltes dones “es plantegen triar entre la seva carrera professional i la maternitat” per les dificultats que tenen per conciliar

Parlament de Catalunya, dijous 27 d’abril del 2017. La diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat una moció* de Ciutadans que insta al Govern a premiar“les empreses que incloguin mesures de conciliació entre la vida laboral i familiar”, com per exemple donar permisos per assistir a reunions a l’escola, poder tenir horaris més flexibles, fer reunions per videoconferències o programes de teletreball. De la Calle ha lamentat que encara existeixi una bretxa salarial entre homes i dones del 26% a Espanya i que moltes dones tinguin dificultats per conciliar si volen ser mares, la qual cosa provoca que “hagin de plantejar-se triar entre la seva carrera professional i la maternitat”.

De la Calle també ha proposat “incentivar les empreses que fomentin la reducció de jornada per paternitat”, ja que actualment només el 4% dels pares ho fa, davant el 96% de les mares. A més, ha plantejat“dissenyar plans específics d’inserció sociolaboral per a persones amb especials dificultats”, com són les dones amb discapacitat, les víctimes de violència de gènere i les persones ‘trans’.

Durant la seva intervenció en el ple de la cambra catalana, De la Calle ha celebrat que tots els grups malgrat les seves diferències s’hagin posat d’acord en aprovar aquesta proposta per donar solució a un problema que“preocupa a tots” i que inclou la creació d’un grup de treball a la cambra catalana que “analitzi les causes estructurals que impedeixen a moltes dones desenvolupar el seu talent o el seu projecte de vida”. “Una societat avançada és aquella en la qual ningú queda exclòs i en la qual es garanteix la igualtat d’oportunitats”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD