Actualitat

Cs lamenta que JxSí rebutgi la proposta de Cs per impulsar mesures de reactivació socioeconòmica i de millora dels serveis socials a Tarragona

by cscatalunya — 27 abril 2017 @ 17:59
Comparte

El diputat de Cs, Matías Alonso, aposta per “la defensa de l’Ebre, per impulsar el Corredor Mediterrani i per promocionar la ciutat de Tarragona com a patrimoni de la Humanitat”, entre d’altres qüestions

El diputat de Ciutadans (Cs) per Tarragona, Matías Alonso, ha lamentat que el Parlament hagi rebutjat la proposta del seu partit per “impulsar a la província mesures de reactivació socioeconòmica, de millora dels serveis socials, turisme i indústria”, entre d’altres qüestions, i que JxSí i la CUP hagin impedit que prosperi cap de les iniciatives d’aquesta moció de Cs. “Hi ha molt per fer i ho hem de fer entre tots; cal treballar des de la lleialtat institucional en benefici de l’interès general de tots els tarragonins, molts dels quals es senten desatesos per part de l’administració pública”, ha dit als membres del Govern i als diputats durant el ple del Parlament.

Alonso ha destacat la necessitat d’elaborar “un pla de xoc per a la reactivació i el desenvolupament socioeconòmics de les Terres de l’Ebre” així com de “prioritzar la reactivació socioeconòmica i la lluita contra l’atur del Baix Penedès”. A més, ha apostat per negociar amb el Govern d’Espanya la priorització de les infraestructures de transport terrestre i de telecomunicacions “per facilitar la implantació d’empreses industrials i de serveis” i per reforçar les polítiques actives d’ocupació i la formació continuada “per tal de millorar la competitivitat laboral dels treballadors”.

En relació a l’ERO d’extinció de contractes que ha presentat la direcció de l’empresa Bic Graphic i que afecta a 136 treballadors de la Planta de Tarragona i 33 del centre logístic de La Granada, ha demanat a la Generalitat “implicar-se activament en la mediació i millor resolució per mantenir el màxim de llocs de treball” i també “ampliar els terminis d’informació i el nombre de reunions per negociar entre la direcció i el comitè d’empresa”.

En matèria d’infraestructures i transport, ha defensat col·laborar amb el Govern d’Espanya en l’elaboració d’un “projecte estratègic per assegurar que el Corredor Mediterrani compleixi els estàndards tècnics i de seguretat” i ha insta el Govern a negociar amb l’Estat l’alliberament dels peatges de les autopistes AP-7 i AP-2.

Sobre el riu Ebre i el Delta, també ha dit que “cal acordar amb el Govern d’Espanya les inversions necessàries per a garantir la total descontaminació de l’embassament de Flix” i s’ha mostrat a favor de “millorar els recursos humans i materials destinats al Parc Natural del Delta de l’Ebre”.

En referència a la indústria, l’agricultura, la ramaderia i la pesca ha fer diferents propostes: “Prioritzar la col·laboració amb el sector químic per tal de mantenir i millorar la competitivitat d’aquest important sector a la província de Tarragona i promocionar els productes de proximitat en col·laboració amb els agricultors, pesquers i ramaders”, entre d’altres.

En relació al fet que Tarragona és la única ciutat catalana declarada en el seu conjunt Ciutat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, ha reclamat a la Generalitat “mesures per potenciar i promocionar la cultura i la història de la ciutat com a capital romana”.

Finalment, ha defensat  la necessitat de que el Govern “actualitzi i adapti la legislació en matèria d’aigües de Catalunya conforme la legislació bàsica i les directives europees” i, reformar, si escau, l’Agència Catalana de l’Aigua en l’àmbit d’aquesta nova llei.

Volver a ACTUALIDAD