Actualitat

El Parlament aprova la proposta de Cs per facilitar l’accés de les internes dels centres penitenciaris als productes higiènics de primera necessitat

by cscatalunya — 3 maig 2017 @ 12:22
Comparte

Cs dona suport al tancament de la Model, però critica la falta de diàleg inicial del conseller de Justícia amb els funcionaris i altres col·lectius afectats

Parlament de Catalunya, dimecres 3 de maig del 2017. La diputada de Ciutadans (Cs), Maria Valle, ha celebrat que la comissió de Justícia del Parlament hagi aprovat per unanimitat la proposta de Cs per “facilitar l’accés de les internes dels centres penitenciaris als productes d’higiene íntima de primera necessitat”, ja que actualment “són insuficients i els preus per adquirir-los són elevats”.

D’altra banda, en referència al tancament de la Model de Barcelona, Valle ha criticat “la falta de diàleg inicial” del conseller de Justícia, Carles Mundó, “amb els funcionaris i altres col·lectius afectats”. Després que Mundó hagi anunciat en la Comissió que el tancament definitiu d’aquest centre serà el 8 de juny, Valle li ha retret la seva “poca transparència i actuar per la via dels fets consumats”, ja que “només va informar a través de la premsa” i es va desentendre de les conseqüències que podia tenir tancar el centre sense tenir construït el de preventius de la Zona Franca. Valle ha defensat que “si s’han garantit les condicions dels funcionaris, de les famílies dels presos i dels advocats és gràcies a les esmenes presentades per l’Oposició” a la moció del Govern que únicament demanava el tancament.

Malgrat això, la diputada de Ciutadans s’ha mostrat partidària del tancament per les seves “pèssimes condicions d’habitabilitat” i per poder aprofitar “l’espai on està situat per donar resposta a necessitats socials en àmbits cívics, escolars o de gent gran”, com porten reclamant els veïns de l’Eixample. I ha afegit: “El Conseller hauria d’haver explorat solucions viables per evitar que els funcionaris s’haguessin sentit ningunejats un cop més pel govern de la Generalitat”.

A més, la diputada de Ciutadans li ha demanat al Conseller que reconegui que “alguna cosa està fallant en el model penitenciari català”, tenint en compte que “les agressions d’interns a funcionaris han augmentat gairebé el doble que l’any passat”, així com tampoc es constata que “les persones que ingressen a les presons catalanes aconsegueixen reinserir-se en la societat”.

Volver a ACTUALIDAD