Actualitat

Cs aconsegueix que s’aprovi per unanimitat l’adequació del ‘codi ictus’ a infants i joves

by cscatalunya — 4 maig 2017 @ 15:47
Comparte

Cs proposa adaptar als menors de 18 anys el protocol des del moment en que es detecta els símptomes d’un accident vascular cerebral fins al trasllat i tractament del pacient a l’hospital

El diputat de Ciutadans (Cs), David Mejía, ha celebrat que la Cambra Catalana hagi aprovat per unanimitat L’adequació del ‘codi ictus’ per a atendre a infants i joves ja que “les dades a Catalunya són preocupants, es produeixen uns 3.000 casos a l’any” ha dit.

La proposta de Cs insta al Govern a augmentar les campanyes de conscienciació per a prevenir els accidents vasculars al cervell i a crear un grup de treball amb neuropediatres per a complementar el protocol assistencial destinat als menors de 18 anys. Mejía ha assegurat que “hem de tenir tots un objectiu clar i estar preparats per a quan es produeixi un cas”.

D’altra banda, la formació taronja també ha aconseguit revisar el contingut de les visites virtuals en l’assistència sanitària per a què siguin realment una eina útil i no una forma de limitar l’accessibilitat a l’atenció especialitzada. El diputat de Cs, Jorge Soler, ha defensat que “és una bona eina de treball i important per a l’atenció sanitària”.

I finalment, Ciutadans també ha aconseguit l’aprovació per unanimitat de la creació d’una oficina de compres centralitzada per a tots els centres sanitaris integrats a la Xarxa Hospitalària d’Utilització Pública i l’Institut Català de la Salut (ICS). El diputat de Cs, Martín Eusebio Barra, ha defensat que “cal gestionar els diners públics amb rigor”, després que l’ICS reconegués en un comunicat que havia estalviat més de 24 milions d’euros fent compres agregades. “Proposem que sigui una pràctica habitual” ha sentenciat el diputat de Cs.

Volver a ACTUALIDAD