Actualitat

Lorena Roldán a Bassa: “Treballi per aconseguir un model productiu més flexible i igualitari a Catalunya i generi espais d’innovació empresarial”

by cscatalunya — 4 maig 2017 @ 12:07
Comparte

El portaveu de Cs a la comissió de Treball, Joan García, destaca de les dades de l’atur que “s’ha reduït menys entre els joves” i proposa mesures concretes per crear ocupació de qualitat

“Treballi per aconseguir un model productiu més flexible i igualitari a Catalunya i generi espais d’innovació i desenvolupament empresarial”. Així li ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Lorena Roldán, a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, durant una pregunta de Cs sobre els expedients de regulació d’ocupació. I li ha demanat a la consellera que expliqui “l’evolució dels EROS que s’han dut a terme, quins han acabat amb el tancament definitiu de l’empresa i el que ha passat amb els treballadors que han perdut la feina”, entre d’altres qüestions.

Davant el poc contingut de les respostes de Bassa, Roldán li ha reclamat tenir en compte les propostes que Cs ha impulsat des del Parlament per “desenvolupar projectes de reindustrialització i recol·locació dels treballadors acomiadats a causa dels EROS”.

D’altra banda, ha preguntat a Bassa per l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre les subvencions atorgades pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i li ha retret que “són moltes les deficiències que s’han trobat als expedients fiscalitzats”. En aquest sentit, ha criticat que “es vulneren en reiterades ocasions els principis de transparència i d’igualtat” i ha posat com a exemple el cas d’una mateixa persona que realitzava diversos cursos en el mateix moment. “No hi ha ni un sol expedients dels analitzats per la Sindicatura on digui que tot està perfecte i que s’ha seguit la normativa vigent”, li ha retret després de demanar-li a la consellera que “rectifiqui i acabi amb aquestes deficiències”.

Per part seva, el portaveu de Cs a la comissió de Treball, Joan García, ha dit en relació a la compareixença de la consellera Bassa sobre els fons de la garantia juvenil, que “la Generalitat ha donat una visió triomfalista de la seva gestió que la Unió Europea no té”. A més, ha destacat que aquest últim any “s’ha reduït menys l’atur entre els joves” i ha alertat que “el que es crearà serà més precari”. I, en relació als fons europeus, ha demanat a la consellera que “no renunciï a ells per la seva voluntat de treure Catalunya d’Espanya i la UE”.

Volver a ACTUALIDAD