Actualitat

Susana Beltrán a Romeva: “El seu projecte separatista ens tanca portes i malbarata els diners de tots els catalans; faci acció exterior dins les competències de la Generalitat”

by cscatalunya — 4 maig 2017 @ 17:21
Comparte

La portaveu d’Acció Exterior de Cs insta el Govern a “convocar eleccions autonòmiques” ja que “sembla que no és capaç de treballar a tots els catalans”

El seu projecte separatista ens tanca portes i malbarata els diners de tots els catalans; faci acció exterior dins les competències de la Generalitat. Així li ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió d’Acció Exterior, Susana Beltrán, al conseller Raül Romeva, en una pregunta del partit sobre la Delegació del Govern a Portugal. En aquest sentit, li ha qüestionat si “s’ha reunit amb algun representant del govern del país veí i quins criteris utilitzen per avisar l’ambaixada espanyola”, al que Romeva no ha contestat ni en la comissió ni a les preguntes de Cs per escrit.  “No poden anar per lliure i fer política exterior a banda de la del Govern d’Espanya”, li ha retret després de demanar-li que “respecti les competències de la Generalitat” i “més coordinació amb el Ministeri d’Afers Exteriors”.

En un altre bloc de preguntes sobre el Diplocat, la diputada de Cs ha assegurat que “no reflecteix la pluralitat de la societat de Cataluña” i que és un organisme “totalment prescindible, sobretot perquè suposa un gran cost a la Generalitat que surt de la butxaca de tots els catalans”.

Sobre les relacions institucionals amb el consell federal de Suïssa i la visita de Romeva al Parlament de l’Uruguai, ha criticat “l’opacitat del Govern” entorn als viatges que fa ja que el conseller no ha respost a les preguntes de Cs sobre el cost del viatge a aquest país sud-americà i el motiu dels contactes amb el govern suís “per vendre el seu projecte separatista”.

En relació a les entrevistes que diaris estrangers han fet al conseller d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, ha retret al conseller Romeva que “no fa la seva feina” ja que, com a representant del Govern “ha de representar a tots els catalans i a les seves entrevisten només defensen a una part”. “Si no són capaços de representar a tots els catalans, abandonin el govern i convoquin eleccions autonòmiques”, li ha dit.

En referència a la renovació de l’acord de la Generalitat amb el lobby ‘Independent Diplomat’, la diputada de Cs ha criticat que “la diplomàcia no és una competència de la Generalitat” i, per això, ha lamentat que “s’han malbaratat més 54.000€ de tots els catalans” i fins a “2 milions, si sumem el cost del que aquest organisme ha pagat a la delegació del Govern als Estat Units”.
Sobre la resposta de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans a la carta de la Generalitat al director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Susana Beltrán ha preguntat a Romeva si “el seu govern ha obtingut resposta i, en cas afirmatiu, quina és”, al que el conseller no ha respost.

Davant la compareixença de Romeva sobre el Pla anual de cooperació al desenvolupament, Susana Beltrán li ha retret que “no s’ha dut a terme un procés de participació ciutadana” i que encara hi ha dèficit en relació al seu pressupost ja que “s’han destinat 5,7 milions menys del previst”. A més, sobre els objectius de desenvolupament sostenible, ha lamentat que “no estan presents al conjunt de les polítiques públiques”.

Volver a ACTUALIDAD