Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat formar als pediatres per ajudar a detectar de forma precoç casos d’abusos sexuals a infants

by cscatalunya — 16 maig 2017 @ 16:23
Comparte

La portaveu d’Infància de Cs, Laura Vílchez, defensa que els professionals sanitaris “són una peça clau en la detecció precoç”

La portaveu de Ciutadans (Cs) en la comissió d’Infància, Laura Vílchez, ha celebrat que tots els grups parlamentaris hagin aprovat la proposta del seu partit per “formar als professionals de la salut per ajudar a detectar casos d’abusos sexuals a menors”. Davant l’augment de les denuncies, tal i com va explicar al Parlament el conseller d’Interior Jordi Jané, ha dit que aquest programa formatiu seria “en especial per als treballadors de les àrees de pediatria i als que desenvolupen el programa ‘Salut i Escola’”.

Tenint en compte la gravetat de les conseqüències que poden arribar a patir les víctimes d’abusos sexuals en la infància, ha defensat que “és imprescindible” que el personal sanitari que atén a aquests nens estigui preparat “tant per detectar amb immediatesa possibles casos com per donar una resposta immediata de tractament i reparació de danys”. I ha afegit que, sense aquesta, formació “els canvis que s’han dut a terme en els protocols no seran eficients”.

D’altra banda, la diputada Elisabeth Valencia ha proposat “reduir el temps d’espera dels nens immigrants no acompanyats per poder accedir a centres de menors”, al debat d’una Proposta de Resolució de Cs en aquest sentit. I ha apostat per incrementar les places de centres residencials d’educació intensiva, de centres terapèutics i de pisos assistits per tal de “garantir a aquest joves la protecció més adequada segons les seves necessitats”.

Volver a ACTUALIDAD