Actualitat

Carlos Carrizosa a Bassa: “L’acció de la Generalitat davant els problemes de la infància és la de les tres ‘pes’: Passivitat, postureig i pitjor cada vegada”

by cscatalunya — 17 maig 2017 @ 10:02
Comparte

El diputat de Cs retreu a la consellera d'Afers Socials que els centres de menors a Catalunya “estan massificats, sense les instal·lacions adequades i sense personal suficient”

“L’acció de la Generalitat davant els problemes de la infància és la de les tres ‘pes’: Passivitat, postureig i pitjor cada vegada”. Així l’hi ha dit el portaveu parlamentari i diputat de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, a la consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, en una pregunta al Govern sobre l’atenció a la infància i l’adolescència a Catalunya.

I li ha retret que “es limita a fer anuncis buits” mentre segueix sense complir “ni les recomanacions del Síndic de Greuges per reduir la conflictivitat als centres de menors ni l’aprovat al Parlament sobre la fiscalització dels que són concertats”.

En la sessió de control del ple, Carlos Carrizosa li ha preguntat a la consellera si ha millorat la situació dels menors desemparats des que està al capdavant d’Afers Socials, al que Bassa li ha contestat que sí. Per això, li ha enlletgit que, lluny de millorar, en tot cas ha empitjorat: “Els centres residencials estan massificats, sense les instal·lacions adequades ni personal suficient, amb nens barrejats dels 3 als 21 anys i sense estratègia per a ells”.

El portaveu parlamentari de Cs ha alertat que des del Govern “es contradiuen” ja que, d’una banda, “promouen centres residencials de petita grandària” i, d’altre, “el director de la DGAIA i regidor d’ERC vota a favor d’un macro centre a Girona”. 

“A Cs seguirem treballant perquè tots aquests nens tinguin als centres el més semblat a una llar quan, per les causes que siguin, les seves famílies no puguin atendre’ls”, ha resolt.

Volver a ACTUALIDAD