Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament iniciï els tràmits per suprimir el Consell Comarcal del Barcelonès i començar a racionalitzar l’administració pública

by cscatalunya — 17 maig 2017 @ 16:03
Comparte

El diputat Joan García defensa prioritzar un model territorial modern per tenir “menys estructures i més i millors serveis per als ciutadans”

El diputat de Ciutadans (Cs) i responsable de grups institucionals del partit a Catalunya, Joan García, ha celebrat que el Parlament hagi admès a tràmit el projecte de llei impulsat per Cs per “suprimir el Consell Comarcal del Barcelonès amb l’objectiu de racionalitzar l’administració pública perquè sigui més útil i eficient”. En aquest sentit, ha afegit que “les seves funcions es solapen amb les de l’Àrea Metropolitana de Barcelona” pel que ho considera “una de les moltes duplicitats que existeixen en l’Administració”. Per això, ha defensat prioritzar un model territorial modern per tenir “menys estructures i més i millors serveis per als ciutadans”.

Al ple del Parlament, Joan García, ha destacat que la proposta del seu partit ha fet que CDC, ERC i PSC per fi hagin fet alguna cosa sobre aquest tema: “Benvinguts a la realitat, han trigat 7 anys en reconèixer que existeixen duplicitats administratives a Catalunya”. Davant aquesta situació, ha recordat que els que han governat el Consell Comarcal del Barcelonès “ho han portat a una situació d’inacció i degradació institucional” que ha causat la pèrdua de “esforços i molts recursos de tots els catalans”. I ha posat com a exemple que els ciutadans barcelonins “tenen 7 nivells administratius: municipi, consell comarcal, àrea metropolitana, vegueria, diputació, comunitat autònoma i Estat”, mentre que a d’altres llocs d’Espanya només en tenen 3.

En relació als treballadors del Consell Comarcal del Barcelonès, el responsable de grups institucionals de Cs ha instat la Generalitat a “respectar els seus drets econòmics i socials” i a procurar el consens perquè “la transició sigui beneficiosa per a ells”.

Volver a ACTUALIDAD