Actualitat

Carrizosa a Gordó: “Vostè ha estat l’element necessari perquè CDC es lucrés amb el 3%; digui la veritat als catalans sobre la trama de corrupció més greu a Catalunya”

by cscatalunya — 24 maig 2017 @ 11:52
Comparte

El diputat de Cs alerta a l'ex conseller que “l'oasi català immers en el capitalisme d’amiguets i l'opacitat per fi s'està destapant”

“Vostè ha estat l’element necessari perquè CDC es lucrés amb el 3%; digui la veritat als catalans sobre la trama de corrupció més greu a Catalunya”. Així l’hi ha dit el diputat i portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, a l’ex conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha comparegut en la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) pels casos de corrupció que afecten a Convergència. “Ha estat anomenat la mà dreta d’Artur Mas com ell ho va ser de Jordi Pujol”, li ha retret.

El portaveu parlamentari de Cs ha destacat que la gestió del govern de Convergència ha estat com una empresa familiar en la qual el seu fundador, Jordi Pujol, “va implantar una visió determinada de la identitat catalana i es va dedicar a un lucratiu negoci que va fer rica la seva família”. A més, ha explicat que, “amb la segona generació del seu fill polític, Artur Mas, es va continuar aquest lucratiu negoci que va ser CDC amb el mateix ‘modus operandi’”. 

Després de la breu intervenció de Gordó, que s’ha limitat a dir que sempre ha complert amb la legalitat, Carrizosa li ha recordat els seus drets: “Pot parlar, guardar silenci, mentir i fins i tot anar-se; però li demano que faci un exercici de transparència i expliqui les informacions que el relacionen amb la trama més greu de corrupció a Catalunya”.

Davant el fet que el jutge del Vendrell no pot investigar a Gordó perquè està protegit per la seva acta de diputat, Carrizosa ha defensat “suprimir els aforaments”, com proposa Cs “perquè no s’usin com a escut en els casos de corrupció”. Per això, li ha preguntat a l’ex conseller si “s’acollirà a l’aforament malgrat que els fiscals i jutges creuen que pot haver comès delictes com el de tràfic d’influències”, al que Gordó no ha contestat.

Volver a ACTUALIDAD