Actualitat

Arrimadas: “Cs defensa reformes que són bones per als catalans i per al conjunt dels espanyols, com la Llei dels autònoms o el Corredor Mediterrani”

by cscatalunya — 25 maig 2017 @ 12:23
Comparte

La cap de l'oposició a Catalunya adverteix que “a Puigdemont li encanten les cartes i els monòlegs, però no anar a donar la cara a la Conferència de Presidents Autonòmics o al Congrés on li puguin rebatre”

Parlament de Catalunya, dijous 25 de maig del 2017. “Ciutadans defensa reformes que són bones per als catalans i per al conjunt dels espanyols, com la Llei dels autònoms o infraestructures estratègiques com el Corredor Mediterrani o Rodalies”. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans i cap de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, en una roda de premsa acompanyada pel portaveu econòmic del partit al Congrés, Toni Roldán, després d’una reunió de treball amb els responsables d’economia i empresa del Parlament. Arrimadas ha abanderat el paper de Cs en la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat perquè ha aconseguit “arrencar” al PP propostes al Congrés que tenen implantació també a Catalunya i que són reivindicacions dels catalans, com “l’ampliació de la tarifa plana per als autònoms i la Llei de morositat per aconseguir que l’administració i les grans empreses paguin a temps a les petites i mitjanes empreses”, entre altres.

Per la seva banda, Roldán ha defensat que les prioritats de Ciutadans són “recuperar la classe mitjana i treballadora i avançar cap a l’economia del coneixement, basada en la innovació i l’educació”. Per aconseguir-ho, Cs ha concretat polítiques socials i de modernització com “el complement salarial per a joves, un pla integral contra la pobresa infantil o l’ampliació dels permisos de paternitat”. Així mateix, ha destacat que gràcies a la formació taronja aquests Pressupostos són els primers que “no tenen retallades en sanitat, educació, innovació i recursos socials” i que tampoc apugen els impostos a la classe mitjana i treballadora.

D’altra banda, en una setmana marcada per la carta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va enviar al president del Govern, Mariano Rajoy -a la qual ja ha respost-, Arrimadas ha criticat que el President es dediqui a “fer cartes, articles i monòlegs per parlar del monotema, però no doni la cara en la Conferència de Presidents Autonòmics o al Congrés, on sap que se li pot rebatre”. En aquest sentit, la líder de l’oposició ha avisat que “l’estratègia de Puigdemont no té futur” perquè consisteix, ha explicat, a voler “aconseguir una excusa i un culpable per dir que no pot fer el referèndum”.

Tot i així, Arrimadas ha avisat que arribarà un moment en què “el xiclet no es podrà estirar més” i per tant haurà de convocar eleccions a Catalunya. “Nosaltres els esperem en les urnes de debò i amb les garanties de debò, on es voti per canviar de govern i no de passaport”, ha afegit.

Volver a ACTUALIDAD