Actualitat

Inés Arrimadas i Toni Roldán aposten per una llei de contractes oberta a PIMES i autònoms i exposen la Llei de morositat presentada per Ciutadans al Congrés

by cscatalunya — 26 maig 2017 @ 11:19
Comparte

La cap de l’oposició a Catalunya assegura que “Puigdemont utilitza la carta que va enviar a Rajoy per tapar l’oferiment d’anar al Congrés” i li demana que “reconegui el fracàs de la seva estratègia, que no porta enlloc”

Barcelona, divendres 26 de maig del 2017. La portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i cap de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, i el portaveu econòmic del partit al Congrés, Toni Roldán, han apostat per una Llei de contractes oberta a petites i mitjanes empreses i autònoms i han anunciat la Llei de morositat que la formació taronja ha registrat al Congrés. Després de reunir-se amb representants de PIMEC a Barcelona, Arrimadas ha explicat que la Llei de morositat estableix un règim sancionador perquè les administracions i les grans empreses “no utilitzin les PIMES i els autònoms com a mecanisme de finançament” i considera que aquesta proposta és “fonamental” perquè ajudarà que “molts negocis tinguin l’oportunitat de seguir treballant” i no hagin de tancar perquè no se’ls hi paga a temps, com està passant actualment.

Un altre dels compromisos de Cs és que “la Llei de contractes del sector públic” -que s’està tramitant al Congrés- “estigui oberta també a la participació de pimes i autònoms”. En aquest sentit, Arrimadas ha abanderat la feina que està fent el seu partit, tant a la cambra baixa com al Parlament de Catalunya, per tractar qüestions que “beneficiarien al conjunt dels ciutadans, tant de Catalunya com del conjunt d’Espanya”.

En referència a la carta que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va enviar Mariano Rajoy, la cap de l’oposició a Catalunya ha advertit que “Puigdemont utilitza la carta per tapar l’oferiment d’anar al Congrés que ell ha rebutjat” i la va enviar, ha assegurat, “sabent i desitjant que la resposta de Rajoy seria aquesta”. “Ells no volen ni han volgut mai fer el referèndum; El que volen és declarar la independència i necessiten excuses i culpables per poder continuar en aquesta situació”, ha afegit. I ha demanat al President que “reconegui el fracàs de la seva estratègia, que no porta enlloc” i deixi pas a un Govern que “treballi, que defensi els interessos dels catalans allà on cal” –com a la Conferència de Presidents Autonòmics- i que “no estigui parlant tot el dia d’independència”. “Puigdemont no ha enviat una carta per parlar sobre sanitat, el sistema de finançament o la lluita contra la corrupció, només envia cartes sobre el monotema; de l’únic que sap parlar és d’independència”.

I sobre la moció de censura de Pablo Iglesias, la també portaveu nacional de Ciutadans ha afirmat que “no tindrà futur” perquè “no la volen ni els seus propis socis” de Compromís. Per això, ha instat Pablo Iglesias a“deixar de fer ‘shows’” i ha subratllat que Ciutadans seguirà treballant perquè no “té temps de fer de comentaristes de les performance de Podemos de cada setmana”. 

Volver a ACTUALIDAD