Actualitat

Inés Arrimadas: “En la mateixa setmana en què Puigdemont convoca una altra reunió pel monotema, Cs presenta una Llei per lluitar contra la corrupció”

by cscatalunya — 29 maig 2017 @ 10:52
Comparte

La portaveu nacional de Cs defensa que el seu partit ha estat “decisiu” per “incorporar millores que són bones per a tots” en els PGE, com que “no hi hagi retallades ni pujades d'impostos”

“En la mateixa setmana en què Puigdemont convoca una altra reunió pel monotema, Ciutadans presenta una Llei per lluitar contra la corrupció”. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i cap de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, en una entrevista a ‘Las Mañanas’ de RNE el mateix dia en què el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat als partits separatistes per “parlar del monotema” mentre que des de la formació taronja es proposen mesures que són “bones per a tots els catalans”, com la Llei per protegir als denunciants per corrupció política o la interpel·lació sobre la L9 de Metro que es debatran al ple del Parlament aquesta mateixa setmana.

“Puigdemont està intentant prendre el pèl prometent de nou quelcom que no pot complir; ha passat de dir que declarava la independència en 18 mesos a tornar a l’escenari de repetir el 9N”, ha advertit Arrimadas, per això li ha demanat que posi les urnes “de debò” per anar a unes eleccions autonòmiques que considera “l’única sortida democràtica” al desafiament separatista. “Les properes eleccions seran una oportunitat per poder recuperar un govern amb sentit comú, que pensi en tots els catalans i que sigui capaç de plantejar reformes al Govern d’Espanya”, ha destacat. I ha defensat, en una altra entrevista a Catalunya Ràdio: “Si jo fos presidenta de la Generalitat debatria sobre altres qüestions necessàries per a Catalunya, com millorar el finançament o les infraestructures, que són qüestions més realistes i necessàries que declarar la independència”. 

Inés Arrimadas ha avisat que el govern de la Generalitat “no té cap interès a plantejar un referèndum que saben que no poden fer”, sinó que el que volen és “una excusa i un culpable per alimentar el seu victimisme i poder dir que el govern d’Espanya no els ha deixat votar”. Així mateix, ha criticat a Podem per ser “els aliats del separatisme a Catalunya” i “donar oxigen” al projecte separatista i ha demanat a aquesta formació política que sigui clara i sincera amb els seus votants.

La portaveu nacional de Ciutadans també considera que des del Govern d’Espanya “no s’ha gestionat bé” la situació a Catalunya i creu que “si s’ofereix un projecte il·lusionant i regenerador” com el que proposa Ciutadans “molta gent que ja ha desconnectat del projecte comú espanyol pot tornar a connectar”, encara que ha advertit que Rajoy no pot ser qui ho lideri.

En clau nacional, després que el diputat de Nova Canàries hagi donat el seu suport als Pressupostos Generals de l’Estat, Arrimadas ha defensat que el seu partit amb 32 diputats ha estat “decisiu” per “negociar millores que són bones per a tots” -també per als catalans-, com per exemple que “no hi hagi retallades ni pujades d’impostos, l’augment del permís per paternitat o ampliar la tarifa plana per als autònoms”. “Si aquests Pressupostos tiren endavant serà una bona notícia, perquè són molt millors dels quals hauria fet el PP en majoria absoluta”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD