Actualitat

Jorge Soler: “ERC critica la proposició de Llei de Ciutadans per protegir els qui denuncien la corrupció perquè ells estan tapant la de Convergència”

by cscatalunya — 30 maig 2017 @ 12:13
Comparte

El diputat de Cs adverteix: “Mentre Ciutadans treballa per acabar amb la corrupció, Podemos ho critica i es dedica a passejar autobusos”

Parlament de Catalunya, dimarts 30 de maig del 2017. “ERC critica la proposició de Llei de Ciutadans per protegir els qui denuncien la corrupció perquè ells estan tapant la de Convergència”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) i número u per Lleida, Jorge Soler, després que aquest matí Junts pel Sí, la CUP i Podemos hagin convocat una roda de premsa en el Parlament només per criticar la proposta de Ciutadans que es debatrà en el ple d’aquesta setmana “sense presentar una alternativa” ni sense haver presentat esmena a la totalitat. Soler ha defensat debatre aquestes propostes en el Ple en lloc de jutjar-les i ha assegurat que, malgrat aquestes crítiques, “Ciutadans seguirà treballant com està fent, tant al Congrés com en el Parlament, per acabar amb la corrupció”.

“A ERC li molesta aquesta proposta de Cs perquè durant molts anys han tolerat situacions incòmodes”, referint-se als casos de corrupció que afecten els seus socis de Convergència i que ells mateixos “han tapat”. Així mateix, ha recordat que aquesta Llei és important perquè “el 3% va començar precisament per una denúncia d’una exregidora d’ERC”, i Ciutadans vol garantir “la protecció d’aquelles persones que s’atreveixin a denunciar els corruptes”. I també s’ha referit a Podemos: “Mentre Cs treballa per acabar amb la corrupció, altres només critiquen i passegen autobusos”.

D’altra banda, també ha recriminat a Junts pel Sí i la CUP que vulguin reformar el reglament del Parlament sense escoltar a l’oposició: “No es pot bloquejar una comissió com han fet amb la del ‘cas Vidal’; la lectura única ha de tenir una majoria reforçada; i les ponències conjuntes han de ser acceptades per tots els grups”, ha avisat. I ha advertit que davant dels partits que “es volen saltar la normalitat democràtica” és necessari oferir “una alternativa de govern” que treballi amb mesures per a tots els catalans, com la proposta de Cs per acabar la L9 del Metro, “una infraestructura molt important per a Catalunya, que s’hauria d’haver acabat en el 2007 i que ja ha triplicat el seu cost”.

Volver a ACTUALIDAD