Actualitat

Carrizosa a Borràs: “Vostè hauria de protegir als funcionaris, però passarà a la història com la consellera que aplaudia a qui els amenaçava”

by cscatalunya — 31 maig 2017 @ 09:16
Comparte

El diputat de Cs alerta que la precarietat laboral dels treballadors públics “ha pujat un 4%” l'últim any i critica que el Govern “no ha fet més que retallar-los drets i salari”

“Vostè hauria de protegir i tranquil·litzar als funcionaris, però passarà a la història com la consellera que aplaudia a qui els amenaçava”. Així l’hi ha dit el diputat i portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, en referència a les paraules del diputat de JxSí, Lluís Llach, que va assegurar en una conferència que ‘els funcionaris sofriran’ si no fan el que vulgui la Generalitat.

En una pregunta del partit en la sessió de control, li ha recriminat que el seu govern “està dedicat gairebé en exclusiva a un projecte polític per treure a tots els catalans d’Espanya i d’Europa” quelcom “genera intranquil·litat sobretot als servidors públics”. Per això, li ha preguntat “què fa el seu departament per protegir-los d’aquesta incertesa”, al que Borràs no ha contestat.

Després d’enlletgir-li que demanés als funcionaris “faltar al treball per ovacionar al senyor Artur Mas en la porta dels jutjats”, Carrizosa li ha recriminat a la consellera tot el que han sofert els treballadors públics des que governa Convergència: “Han capitanejat les retallades de salari i són els campions en retallar també els seus drets socials”. Davant d’aquesta situació, ha instat la Generalitat a “fixar un calendari per a la devolució de les pagues extra que se’ls deu”.

Durant el ple del Parlament, el portaveu parlamentari de Cs ha alertat que la precarietat laboral dels funcionaris “ha augmentat en un 4% l’últim any” mentre el Govern “té al calaix una llei de desconnexió que genera incertesa i inestabilitat”, per la qual cosa alguns sindicats s’han apressat a redactar protocols de com reaccionar.

Volver a ACTUALIDAD