Actualitat

De Páramo: “Fins ara a Catalunya s’ha protegit als corruptes, però ha arribat l’hora de protegir a les persones que s’atreveixen a denunciar la corrupció”

by cscatalunya — 31 maig 2017 @ 14:19
Comparte

El Secretari de comunicació de Cs alerta que "la corrupció és el segon problema dels catalans i el primer dels vells partits"

Parlament de Catalunya, dimecres 31 de maig del 2017. “Fins ara a Catalunya s’ha protegit als corruptes, però ha arribat l’hora de protegir a les persones que s’atreveixen a denunciar la corrupció”. Així ho ha dit el Secretari de comunicació de Ciutadans (Cs) i portaveu adjunt en el Parlament, Fernando de Páramo, durant la seva intervenció al debat de la Proposició de Llei de Cs* de protecció dels denunciants i altres mesures de lluita contra “un dels enemics de la democràcia”, que és la corrupció, i que suposa “el segon problema dels catalans i el primer dels vells partits”.

De Páramo ha advertit que “la corrupció porta un perjudici econòmic que acaba en les butxaques dels corruptes” i que impedeix que es pugui invertir en polítiques socials: “Els set milions que ha robat Convergència en el ‘cas Palau’ es traduiria en una despesa set vegades més elevada en el fons de pobresa energètica o unes 1.300 places d’educació infantil anuals”, ha posat com a exemple. A més, ha criticat que “per culpa dels polítics corruptes” la ciutadania estigui perdent la credibilitat en les institucions.

El també Secretari de comunicació de Ciutadans ha abanderat el treball que està fent el seu partit en el Parlament i també al Congrés dels Diputats, on s’ha presentat la Llei integral contra la corrupció -que és “la primera que s’ha fet en aquesta matèria en democràcia”. No obstant això, ha retret que hi hagi altres partits que es dediquin a organitzar rodes de premsa per jutjar la proposta de Cs i qualificar-la com màrqueting quan algun d’ells lluita contra la corrupció “enganxant adhesius en un autobús”, referint-se a Podemos. “No s’equivoquin d’enemic; l’enemic està dins de les administracions, dins dels seus partits”, els ha advertit, i els ha instat a lluitar junts contra aquesta xacra i “canviar el que no funciona” perquè siguin els ciutadans els que surtin beneficiats.

Volver a ACTUALIDAD