Actualitat

Jean M. Castel a Jané: “És urgent que el Govern formi als agents forestals, millori els efectius i els doti de més i millor material per prevenir els incendis a Catalunya”

by cscatalunya — 7 juny 2017 @ 16:27
Comparte

El diputat de Cs retreu als consellers d’Interior i Agricultura la “manca d’efectivitat i anticipació” per part de la Generalitat davant l’extinció dels incendis forestals

“És urgent que el Govern formi als agents forestals, millori els efectius i els doti de més i millor material per prevenir els incendis a Catalunya”. Així li ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió d’Interior, Jean M. Castel, al conseller Jordi Jané, que ha comparegut juntament amb la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, per explicar el programa de prevenció i extinció d’incendis del 2017. Davant els resultats de l’estiu passat, ha retret als consellers que “la Generalitat no ha fet res per solucionar el que és bàsic i fonamental” i ha posat com a exemple la neteja del sotabosc o pal·liar els efectes de la sequera.

A la comissió d’Interior del Parlament, Jean M. Castel ha criticat la manca d’efectivitat i anticipació per part dels departaments d’Interior i Agricultura i ha proposat, entre d’altres mesures, “deixar a punt tots els vehicles dels agents forestals i els bombers per poder fer front a incendis i altres emergències”.

D’altra banda, el diputat de Cs ha posat en valor “la gran tasca dels agents forestals, que treballen sota mínims”. Per això, ha instat la Generalitat a destinar una partida als Pressupostos a formar-los en l’àmbit de la seguretat i millorar el material que necessiten per l’extinció i prevenció dels incendis.

Volver a ACTUALIDAD