Actualitat

Lorena Roldán al rector de la URV: “Les nostres universitats han de ser notícia per l’excel·lència, no per decantar-se per una opció política”

by cscatalunya — 9 juny 2017 @ 07:57
Comparte

La diputada de Cs defensa que les facultats siguin “un espai neutralitat”, després que universitats com la Rovira i Virgili s’hagin adherit al Pacte Nacional pel Referèndum

“Les nostres universitats han de ser notícia per l’excel·lència, no per decantar-se per una opció política”. Així li ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) Lorena Roldán, al rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Antón Ferré, després que la URV s’hagi adherit al Pacte Nacional pel Referèndum. Davant d’aquest fet, li ha recordat que les facultats han de ser “espais neutrals que garanteixin el respecte per la diversitat i per les diferents sensibilitats i ideologies” i que quan el van triar rector “se’l va valorar com a gestor de la universitat i no políticament”.

“Sap vostè que el passat mes de desembre el TSJC va obligar al Col·legi d’Advocats de Barcelona a sortir d’un pacte similar per vulneració ideològica?”, li ha preguntat al rector de la URV sense obtenir resposta. I ha afegit com a ex alumna que en la carrera de Dret s’ensenya a “complir amb la llei i respectar les sentències” pel que considera que s’està donants un “missatge lamentable als alumnes”.

Per la seva banda, el diputat Jorge Soler ha defensat a la comissió d’Empresa del Parlament “més beques i rebaixar als alumnes el preu de les matrícules universitàries” ja que a Catalunya són molt més cares en comparació a la resta de Comunitats Autònomes.

Volver a ACTUALIDAD