Actualitat

Rivera: “El propi Govern sap que no es farà un nou 9N a Catalunya; el que ha passat avui ha estat un anunci, jo no he vist cap decret”

by cscatalunya — 9 juny 2017 @ 12:57
Comparte

Arrimadas assegura que “avui estem més a prop que ahir de posar fi a un procés esgotat i esgotador a través d'unes eleccions a Catalunya”

Barcelona, divendres 9 de juny del 2017. “El propi Govern sap que no es farà un nou 9N a Catalunya; el que ha passat avui ha estat un anunci, jo no he vist que Puigdemont hagi signat cap decret”. Així ho ha manifestat el president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, després de la “performance” que han fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, per anunciar una nova data i pregunta per a “un nou 9N”, la qual cosa considera que s’ha convertit “en la crònica d’un fracàs”.

En una roda de premsa a la seu de Cs a Barcelona, Rivera ha advertit: “Aquesta pel·lícula és la mateixa que la del 9N, però amb una altra data que és l’1 d’octubre i amb el mateix objectiu, que és separar als catalans de la resta d’Espanya i de la UE”.

Rivera ha demanat a l’executiu de Puigdemont que “posi fi a aquest malson i que convoqui eleccions, amb urnes de veritat, per poder escollir un nou govern” encapçalat per Inés Arrimadas, capaç “d’unir als catalans i no dividir-los, que no els robi i que tingui capacitat de consens”.

“Avui més que mai” Rivera s’ha reafirmat en la idea que “cal reformar Catalunya, Espanya i Europa, però no trencant sinó treballant en una mateixa direcció”, i ho ha relacionat amb el “fracàs” de Theresa May al Regne Unit en perdre la majoria. A més, ha afegit: “Copiar als populistes no és la solució; És molt millor proposar alternatives, donar solucions a la classe mitjana i millorar la UE com fem des de Cs”.

Per la seva banda, la cap de l’Oposició a Catalunya i també portaveu nacional de la formació taronja, Inés Arrimadas, ha assegurat que després de l’anunci de nova data per “repetir el 9N” s’evidencia més que mai que els catalans “estem més a prop que ahir de posar fi a un procés esgotat i esgotador a través d’unes eleccions a Catalunya”.  “Han agafat la màquina del temps”, ha assenyalat. A més, ha criticat que “hi hagi polítics que se sentin molt còmodes en aquest procés i facin tot el possible per allargar-ho”, però ha avisat que “les famílies, els autònoms i les pimes no poden esperar més per tenir respostes als seus problemes del dia a dia”. “Puigdemont i el seu Govern no tenen data per acabar la L9 del Metro, per retornar les pagues extres als funcionaris o per comparèixer en el Parlament per corrupció, però sí per repetir el 9N que saben que no es podrà fer”, ha afegit.

Albert Rivera també s’ha referit a l’amnistia fiscal aprovada en 2012 pel PP i amb el suport de Convergència, que va tombar el Tribunal Constitucional, qualificant-la de “vergonyosa perquè li perdonaven als corruptes el que no havien pagat a Hisenda, mentre apujaven impostos a la classe mitjana i treballadora”. El líder del partit liberal considera que el Govern ha d’assumir “responsabilitats polítiques” i és per això que Cs ha demanat la compareixença del Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè expliqui “per què va fer aquesta amnistia fiscal si sabia que estava fent una cosa que podia trepitjar els drets constitucionals”.  Perquè els vells partits “no facin el que els doni la gana” com han estat fent, Rivera ha proposat guanyar-los en les urnes i ha conclòs: “En un govern de Cs mai hi haurà ministres que facin amnisties fiscals als corruptes”.

Volver a ACTUALIDAD