Actualitat

Carrizosa al Síndic de Greuges: “Ha venut la institució que dirigeix i ha demostrat que és el Síndic del Procés”

by cscatalunya — 12 juny 2017 @ 17:39
Comparte

El portaveu de Cs en el Parlament li ha recordat a Rafael Ribó que “s'excedeix en les seves competències” perquè “ha de defensar a les persones i no als governs”

“Ha venut la institució que dirigeix i ha demostrat que és el Síndic del Procés”. Així l’hi ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, després de presentar en el Parlament el seu informe sobre els “Retrocessos en matèria de drets humans: llibertat d’expressió dels càrrecs electes i separació de poders en el Regne d’Espanya”.

Carrizosa li ha retret al Síndic de Greuges que de l’informe de la Comissió de Venècia sobre el nou 9N, “només cita els elements que més li interessen” obviant altres apartats com el que destaca que “els pronunciaments dels Tribunals Constitucionals tenen caràcter final i vinculant” i afegeix que “han de ser respectats per tots els organismes”. I ha sentenciat: “una veritat a mitges és una mentida”.

El portaveu de la formació taronja li ha dit a Rafael Ribó que “no està per fer política, vostè està per emparar a les persones” i li ha recordat que “ha de defensar a les persones i no als governs”.

El diputat de Cs ha destacat algunes mancances de l’informe del Síndic de Greuges com l’atac a estudiants de Societat Civil Catalana (SCC) a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) o la reforma del reglament del Parlament que suposa“canviar les regles del joc a meitat de partit”. Per això, ha conclòs que “si això fos un tribunal acadèmic, mereixeria el suspens”.

Volver a ACTUALIDAD