Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat crear un protocol per facilitar la detecció precoç del Trastorn Específic del Llenguatge

by cscatalunya — 13 juny 2017 @ 19:03
Comparte

Sonia Sierra lamenta que JxSí i la CUP hagin rebutjat la proposta de Cs per augmentar les hores de classe amb ajut d’intèrprets pels alumnes sords, abans del Dia Nacional de les Llengües de Signes

La portaveu d’Ensenyament de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la proposta del seu partit per “crear i implementar un protocol per tal de facilitar la detecció precoç del Trastorn Específic del Llenguatge”. I ha apostat per “establir un protocol als centres escolars que garanteixi l’atenció a la diversitat amb els suports psicològics i logopèdics adequats”, entre d’altres mesures.

D’altra banda, ha lamentat que JxSí i la CUP hagin rebutjat la iniciativa del seu partit perquè els alumnes sords puguin tenir suport totes les hores lectives per tal de “garantir la igualtat d’oportunitats”. Després de recordar que demà és el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles, ha destacat que dels 1560 alumnes sords catalans només 100 fan servir la llengua de signes i creu que potser és perquè “les famílies es queixen que no tenen informació del benefici d’aquesta llengua” i perquè el Govern “incompleix de la Llei de llengua de signes catalana”, motiu pel qual aquestes famílies la volen portar als tribunals.

“Al mes de novembre del 2016 els alumnes sords van rebre la noticia que reduirien les hores d’intèrpret de llengües de signes a classe”, ha criticat deprés de recordar que només fan “15 hores amb intèrpret de tot l’horari lectiu”.La diputada de Cs també ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la proposta del partit per “reconèixer la tasca fonamental” que desenvolupen les escoles municipals de música i dansa, els conservatoris i els ajuntaments per tal de mantenir l’oferta pública d’aquest ensenyaments. Per això, ha reclamat al Govern “un correcte finançament d’aquestes escoles i una partida pressupostaria”.

Sobre la proposta de Cs perquè tots els alumnes de Catalunya tinguin llibres de text gratuïts a través d’un banc de llibres, Sierra ha criticat que JxSí hagi votat en contra i les abstencions de PSC, CSQP i la CUP en aquesta mesura, “que, a més de suposar un estalvi familiar, afavoreix el medi ambient”.
Volver a ACTUALIDAD