Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi mesures per garantir la protecció i la qualitat de vida dels menors tutelats

by cscatalunya — 15 juny 2017 @ 18:13
Comparte

La diputada Laura Vílchez alerta que els centres de menors “estan saturats” per la “nefasta” gestió de la Direcció General de la Infància i l’Adolescència

La diputada de Ciutadans (Cs) i portaveu del partit en temes d’Infància, Laura Vílchez, ha celebrat que la cambra catalana hagi aprovat la iniciativa de la seva formació per a impulsar mesures “per garantir la protecció i la qualitat de vida de tots els infants tutelats”. I ha posat com a exemple: “l’actualització de la cartera de serveis socials ampliant la ràtio d’educadors/menors i la calendarització de la implantació de les Cases d’Infants”.

Al ple del Parlament, ha explicat que la situació del sistema de protecció d’infants a Catalunya “és insostenible per la nefasta gestió de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)”. I ha posat com a exemples que “els centres estan tant saturats que alguns nens dormen a un matalàs a terra” o que els nens petits i els nadons “conviuen amb adolescents amb trastorns de conducta”. A més, ha destacat que “la Generalitat no facilita als educadors les eines per poder rebaixar les agressions i l’angoixa en la convivència de molts centres”. Per això, ha demanat al Govern “més educadors, llars i Cases d’Infants com a model prioritari de prevenció” així com “auditories als processos de licitacions, més i millor planificació i formació i acompanyament tant pels infants com pels professionals que han de tenir cura d’ells”.

En relació al director general de la DGAIA, Ricard Calvo, al que la Confederació General de Treball ha acusat d’adjudicar i afavorir a la fundació ‘Plataforma educativa’ contractes per valor de 98 milions d’euros per gestionar centres de menors tutelats de Catalunya, Laura Vílchez ha destacat que “Cs ha aconseguit que comparegui a la comissió d’Infància del Parlament” i ha anunciat que el seu partit ha sol·licitat els expedients de licitacions d’alguns centres per tal “d’esclarir aquests fets el més aviat possible”.

Volver a ACTUALIDAD