Actualitat

Cs anuncia que demanarà una auditoria externa per conèixer la situació de les llistes d’espera a Catalunya davant l’opacitat i la ineficàcia del Govern

by cscatalunya — 15 juny 2017 @ 10:15
Comparte

Jorge Soler insta el conseller Toni Comín a “fer reformes, revertir les retallades, conèixer la realitat del sistema sanitari i reconèixer i respectar la feina dels professionals”

“Cs demanarà una auditoria externa per conèixer la situació real de les llistes d’espera a Catalunya davant l’opacitat i la ineficàcia del Govern”. Així ho ha anunciat el diputat de Ciutadans (Cs) i portaveu del partit en temes sanitaris, Jorge Soler, al debat d’una interpel·lació del seu partit al conseller de Salut, Toni Comín, sobre el model sanitari català.

Al ple del Parlament, Jorge Soler li ha enlletgit al conseller que JxSí presentés una esmena a la totalitat a la Proposició de Llei del seu partit per reduir les llistes d’espera i que “va trigar set mesos en contestar les preguntes de Cs” sobre les clíniques especialitzades en pacients que pateixen dolors. Davant d’aquesta situació, li ha demanat que canviï el sistema d’informació de la Generalitat ja que s’ha demostrat que “o no és eficient ni transparent o el conseller no volia contestar”, després de recordar-li  a Comín que també li va preguntar per aquest tema a la comissió de Salut sense obtenir resposta.

El diputat de Cs ha criticat que “la precarietat laboral al sector és alarmant” i que el conseller “ho continua negant” quan coneix de primera mà que “els treballadors estan sobrecarregats de feina i que cal renovar les instal·lacions d’alguns hospitals”, entre d’altres qüestions. Per tot això, li ha proposat a Toni Comín 5 paraules que comencen per la lletra ‘r’ per tal de millorar la situació de la sanitat a Catalunya: “reformes, revertir les retallades, reconeixement dels professionals, conèixer la realitat del sistema sanitari i respecte a la feina dels treballadors”.

D’altra banda, Jorge Soler ha fet una “diagnosi” del que portem d’una legislatura que considera “esgotada”: “No hi ha hagut grans canvis sanitaris tot i les promeses del Govern i s’han perdut moltes oportunitats en benefici de tots els catalans”. I ha recordat als membres de la Generalitat que “les ambulàncies segueixen a les cotxeres” i que els serveis medicalitzats “no tenen metge o no tenen infermera”, entre d’altres exemples.

Volver a ACTUALIDAD