Actualitat

Cs insta el Govern a garantir la continuïtat de l’activitat de la conca minera del Bages i a donar compliment a la normativa mediambiental

by cscatalunya — 15 juny 2017 @ 14:53
Comparte

Antonio Espinosa defensa com a màxima prioritat “mantenir tots els llocs de treball que es perdrien a la mina de Sallent”

El diputat de Ciutadans (Cs), Antonio Espinosa, ha instat el Govern a “garantir la continuïtat de l’activitat de la conca minera del Bages i a donar compliment a la normativa mediambiental vigent”. Al debat d’una Proposta de Resolució conjunta de tots els partits i en aquest sentit al ple del Parlament, ha defensat recuperar el Fòrum de la Mineria del Bages com a “espai ampli de diàleg i amb representació de les institucions del territori, els grups polítics comarcals, els agents econòmics i socials i les entitats ecologistes del territori”. “Hem de posar fi a la constant desindustrialització que pateix la Catalunya central en el seu conjunt i la comarca del Bages en particular”, ha afegit.

Després de la sentència del Tribunal Suprem sobre l’abocament de residus, que pot fer que empreses del sector tanquin, el diputat de Cs ha demanat a la Generalitat “treballar per mantenir tots els llocs de treball que es puguin veure afectats”. I, entre d’altres mesures, ha proposat “tramitar amb urgència tots els processos administratius i normatius” per fer possible l’activitat industrial i els projectes de restauració i la reconversió industrial a Sallent i Cardona.

Volver a ACTUALIDAD