Actualitat

Arrimadas després de reunir-se amb representants de ‘En Marche!’: “Compartim un projecte d’Europa de centre, reformista i fort davant els nacionalismes i populismes”

by cscatalunya — 16 juny 2017 @ 11:23
Comparte

La Cap de l'Oposició a Catalunya assegura que “el govern de la Generalitat i el d'Espanya haurien de dialogar i col·laborar més” i demana la convocatòria urgent de la Junta de Seguretat

“Compartim un projecte d’Europa de centre, reformista i fort davant els nacionalismes i populismes”. Així ho ha dit la líder de l’Oposició a Catalunya i portaveu nacional de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, després de reunir-se amb la candidata d’’En Marche!’ per a Espanya, Portugal i Mònaco a les legislatives franceses, Samantha Cazebonne. Arrimadas ha destacat que “els resultats de Macron són una bona notícia per a França però també per a Europa” perquè és “un projecte reformista, de centre, europeísta i dialogant”.

La líder de Cs també ha demanat la convocatòria urgent de la Junta de Seguretat, després que el Ministeri d’Hisenda hagi limitat a 50 les 500 places de Mossos de Esquadra que el Govern volia convocar i que el Govern del PP hagi deixat fora a aquest cos de la Europol. En aquest sentit, Arrimadas ha assegurat que “el govern de la Generalitat i el d’Espanya haurien de dialogar i col·laborar més”. I ha demanat al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, “que vagi allà on ha de defensar els drets de tots els catalans” en referència a la seva absència a la Conferència de Presidents Autonòmics.

La líder de la formació taronja també ha parlat del judici per el ‘Cas Palau’ que ha quedat avui vist per a sentència i ha assegurat que “molts dels que deien que ‘Espanya ens roba’ estan ara asseguts al banc dels acusats precisament, per això, per robar”. I ha recordat que “ERC és la tapadora dels seus companys de llista: Convergència” perquè “Junqueras només va demanar ser vicepresident i no va demanar eliminar aforaments ni mesures anticorrupció”. El que, segons la líder taronja, demostra que “el Pacte del Majestic segueix viu per tapar els casos de corrupció”.

Arrimadas també ha explicat que, amb motiu del 30 aniversari de l’atemptat de Hipercor, Ciutadans ha impulsat una declaració en favor de les víctimes perquè “no volem oblidar i volem donar dignitat a les víctimes”. La declaració ha rebut el suport unànime de tots els grups parlamentaris, excepte de la CUP.

Volver a ACTUALIDAD