Actualitat

De Páramo: “Aquest govern té data per a un 9N bis, però no per acabar amb els barracons a les escoles i amb les llistes d’espera en sanitat”

by cscatalunya — 27 juny 2017 @ 13:04
Comparte

El Secretari de comunicació de Cs, després que s'hagi declarat deserta la compra d'urnes: “No valorem els nyaps del Govern, aquesta situació ja l'hem viscut; que deixin de perdre el temps i els diners de tots en una cosa que saben que no poden fer i convoquin unes eleccions de veritat”

Parlament de Catalunya, dimarts 27 de juny del 2017. “Aquest govern té data per a un 9N bis, però no per acabar amb els barracons a les escoles i amb les llistes d’espera en sanitat”. Així ho ha dit el Secretari de comunicació de Ciutadans (Cs) i portaveu adjunt en el Parlament, Fernando de Páramo, la mateixa setmana en què el Ple de la cambra catalana debatrà diverses propostes de la formació taronja que “parlen dels problemes reals dels catalans” i no del “monotema” del desafiament separatista sinó “de les llistes d’espera en sanitat o els barracons a les escoles”. “Catalunya és la comunitat autònoma que més llistes d’espera té i les menys transparents”, ha apuntat De Páramo, després de criticar que el conseller de Salut, Toni Comín, “amaga informació” sobre el temps que han d’esperar els pacients per accedir a la sanitat pública.

És per això que Cs ha proposat al Govern encarregar una auditoria externa de les llistes d’espera per “conèixer com està la situació real”, així com desenvolupar un portal de transparència perquè “qualsevol ciutadà pugui conèixer” la informació. “Des de l’oposició arrossegarem a la transparència a un govern que és opac”, ha advertit, reiterant que la conselleria de Salut no és l’única que no és transparent perquè tampoc ho és la de Raül Romeva en no publicar “ni la seva agenda ni el cost dels seus viatges”.

El Secretari de comunicació de Ciutadans ha demanat al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, que en lloc de “perdre més temps, oportunitats i diners de tots els catalans a continuar en el dia de la marmota” parlant només de com separar a Catalunya de la resta d’Espanya i de la Unió Europea, “treballi i posi damunt la taula” solucions per als problemes que tenen els catalans, com aconseguir que els llibres de text siguin gratis –la qual cosa ja s’ha aconseguit en altres CCAA com Madrid, gràcies a Cs- o pagar als funcionaris el que els deuen.

I després que s’hagi declarat deserta la compra d’urnes, Fernando de Páramo ha fet referència al “‘dejavú’” en què viu el Govern, assegurant que “no entrem a valorar els nyaps del Govern, aquesta situació ja l’hem viscut”, per la qual cosa els ha demanat que “deixin de perdre el temps i els diners de tots en una cosa que saben que no poden fer”. “Si vostès no volen treballar convoquin eleccions perquè arribi un nou govern que sí que vulgui fer-ho”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD