Actualitat

Sonia Sierra a Ruiz: “El seu Govern té temps per repetir el 9N però encara no per acabar amb els barracons a Catalunya”

by cscatalunya — 27 juny 2017 @ 16:31
Comparte

La portaveu d’Ensenyament de Cs retreu a la consellera que no resolgui temes tan importants com el de les beques menjador a secundària o l’atenció als alumnes amb necessitats especials de cara a l’estiu

“El seu Govern té temps per repetir el 9N però no per acabar amb els barracons a Catalunya”. Així li ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió d’Ensenyament, Sonia Sierra, a la consellera Meritxell Ruiz, que ha comparegut a la cambra catalana per explicar la gestió del seu departament. I li ha recordat que “queden tres anys per acabar amb tots els mòduls prefabricats als centres escolars”, tal i com es va aprovar al Parlament. “És una qüestió de voluntat però al Govern sembla no importar-li gaire que Catalunya sigui la Comunitat Autònoma amb més barracons, on hi estudien 20.000 alumnes”, ha afegit.

En relació a les beques menjador, la portaveu d’Educació de Cs li ha retret a la consellera que “no és veritat que totes les famílies que la necessiten la reben”, com assegura la Generalitat, i li ha insistit en la “greu situació” que pateixen els estudiants de secundària: “La majoria dels instituts no tenen menjadors i el Govern no té cap pla per dotar-los d’aquestes instal·lacions que són necessàries”. A més, ha destacat que els alumnes amb necessitats educatives especials no tenen personal que es faci càrrecs d’ells a l’hora de menjar. Per això, ha instat Meritxell Ruiz a “garantir els mateixos drets i oportunitats a tots els estudiants”.

Sobre l’assetjament escolar per motius d’orientació sexual, Sierra ha explicat a la consellera d’Ensenyament que un estudi presentat aquest dies constata a les seves conclusions que el 80% dels alumnes del col·lectiu LGTBI “ja han patit insults per la seva orientació sexual”, quelcom no coincideix amb el que diu la Generalitat.

Finalment, la diputada de Cs ha fet referència a la situació de les escoles bressol a Catalunya: “Encara no s’ha establert el pla per l’accés a l’escolarització de menors de 0 a 3 anys per a famílies desafavorides ni s’ha augmentat el nombre d’auxiliars i vetlladors”, com ha defensat Cs amb diverses propostes al Parlament durant aquesta legislatura.

Volver a ACTUALIDAD