Actualitat

Lorena Roldán: “El dictamen del CGE dóna la raó a Cs i reconeix que l’Agència de Ciberseguretat s’excedeix en les seves competències”

by cscatalunya — 3 juliol 2017 @ 12:23
Comparte

La diputada de Cs assegura que “Baiget reconeix en públic el que el Govern diu en privat: que l’1-O no hi haurà referèndum”

“El dictamen del CGE dóna la raó a Cs i reconeix que l’Agència de Ciberseguretat s’excedeix en les seves competències”. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Lorena Roldán, després que s’hagi fet públic el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que defensa que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya pot protegir els equips informàtics de tot el territori català, però no pot investigar els ciberatacs perquè és competència exclusiva del govern espanyol.

Roldán ha dit que “el dictamen del CGE reconeix que la Llei de Ciberseguretat s’excedeix en les seves competències”, però “Puigdemont i Junqueras no en fan cas, tot i ser un òrgan designat per ells”.

La diputada taronja també ha dit que “Baiget reconeix en públic el que el Govern diu en privat: que l’1-O no hi haurà referèndum”. Per Roldán, les declaracions d’“una persona autoritzada dins el Govern demostra la crisi interna perquè no podran complir el que estan dient”. I ha reiterat la petició de Cs de que es convoquin “unes eleccions autonòmiques per a què els catalans puguin triar entre Junqueras, un president que ens vol treure de la UE, o Arrimadas, una presidenta que treballa per a tots els catalans”.

Roldán també ha parlat de les lleis del referèndum publicades a la premsa i ha demanat al Govern “que tregui les lleis amagades al calaix, que vingui al Parlament i que permeti el debat sense silenciar a l’oposició”. La diputada de Cs considera que aquestes lleis s’han de donar a conèixer als diputats “al ple del Parlament i no a través dels mitjans de comunicació”.

Sobre els actes de dimarts sobre “el 9N bis”, Roldán ha lamentat que Puigdemont i Junqueras “no convoquen actes per parlar de la lluita contra la corrupció o per acabar amb els barracons, sinó actes com si fossin de l’ANC”.

 

Volver a ACTUALIDAD