Actualitat

Carmen de Rivera a Comella: “És insòlit i injustificable que hagi convocat places directives per la Modelo sabent que s’anava a tancar la presó”

by cscatalunya — 6 juliol 2017 @ 10:39
Comparte

La diputada de Cs retreu al Secretari General de Justícia que aquest anunci no és “ni estètic ni ètic” i que es fa “a costa dels diners de tots els catalans”

“És insòlit i injustificable que hagi convocat places directives per La Modelo sabent que s’anava a tancar”. Així l’hi ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Carmen de Rivera, al Secretari General de Justícia, Adrián Comella, que ha comparegut a petició de Cs al Parlament en relació a la convocatòria de places de director i sotsdirector de la presó Modelo de Barcelona, a pocs dies que es tanqués el centre penitenciari. “Que vostè convoqui places per a un lloc que no existeix no és estètic ni ètic, ja que salta a la vista que estan injustificades i que es juga amb els diners de tots els catalans”, li ha enlletgit.

En la comissió de Justícia del Parlament, Carmen de Rivera ha insistit que aquests nomenaments són “un paripé” amb conseqüències econòmiques i retributives que ha d’afrontar el Departament de Justícia de la Generalitat “en contrast amb les retallades i la situació precària en la qual treballen els funcionaris de presons”. “Malbaratar els diners del contribuent en tres sous de llocs de feina que no estan justificats és una irresponsabilitat”, ha criticat la diputada de Cs.

Sobre el cessament de 89 interins, després de les reiterades afirmacions del conseller Carles Mundó en les quals assegurava que el tancament de la Modelo no suposaria la pèrdua de llocs de feina, ha alertat que “els contractes que s’han renovat seran cessaments al setembre”, en referència a les explicacions que ha donat Comella sobre aquest tema. Per això, li ha preguntat al Secretari General de Justícia sense obtenir resposta “quines garanties tenen aquestes persones que es compleixi el que va dir el conseller”.

Volver a ACTUALIDAD