Actualitat

Carrizosa, sobre el dictamen del CGE: “És un bany de realitat al tripartit separatista”

by cscatalunya — 6 juliol 2017 @ 17:31
Comparte

El portaveu de Cs assegura que, segons el CGE, “la lectura única no és vàlida per derogar la Constitució o l'Estatut, fer un referèndum o treure Catalunya d'Espanya”

“És un bany de realitat al tripartit separatista”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, després de fer-se públic el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que qüestiona l’aprovació en lectura única de les lleis de desconnexió que volen treure endavant JxSí i la CUP.

Carrizosa ha explicat que el dictamen sol·licitat per Cs i que dóna la raó a la formació taronja “és claríssim” perquè “la lectura única no és vàlida per derogar la Constitució o l’Estatut, fer un referèndum o treure Catalunya d’Espanya”. I ha assegurat que així ho defensa “un òrgan nomenat en la seva majoria pels partits al govern, CDC y ERC”.

El portaveu de Cs ha dit que “és l’últim ‘zasca’ del CGE per unanimitat” després dels últims dictàmens sobre les partides pressupostàries destinades al referèndum i l’Agència de Ciberseguretat Catalana. I ha afegit que “ja ho van dir els lletrats del Parlament” però “els únics que segueixen sense adonar-se’n són els de JxSí i la CUP”.

“Quines alarmes i llums vermelles s’han d’encendre més perquè s’adonin que no poden fer el que volen fer?”, s’ha preguntat Carrizosa. I ha conclòs: “ara entenem per què la CUP vol ‘carregar-se’ el CGE”.

Volver a ACTUALIDAD