Actualitat

Susana Beltrán: “Mentre la Generalitat explica històries a teatres que no es corresponen amb la realitat, amaguen a l’Oposició informació que és d’interès per a tots els catalans”

by cscatalunya — 6 juliol 2017 @ 15:53
Comparte

Cs lamenta que JxSi i la CUP rebutgin la seva proposta perquè el Govern expliqui el contingut de les seves cartes a Nacions Unides

La portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió d’Acció Exterior, Susana Beltrán, ha retret als grups de JxSi i la CUP que hagin rebutjar la proposta del seu partit per a que la Generalitat expliqui el contingut de les seves cartes a Nacions Unides i si n’han obtingut alguna resposta: “Mentre expliquen a teatres històries d’un dret ficció que no es correspon amb la realitat, amaguen a l’Oposició informació que és d’interès per a tots els catalans”. Al debat d’una Proposta de Resolució de Cs sobre la informació que el Govern envia a organismes internacionals ha instat al conseller d’Acció Exterior, Raül Romeva, a que “doni la cara d’una vegada i expliqui al Parlament si ha rebut alguna resposta i quina ha estat”.

“Des del Parlament es demana al govern que enviïn cartes a Nacions Unides però és per fer bonic perquè no s’espera resposta. Els catalans ho han de saber”, ha afegit després de recordar que fa 15 dies Cs va demanar varies compareixences de Romeva sobre diferents temes i totes van ser tombades pel “tripartit separatista”.

D’altra banda, Susana Beltrán també ha lamentat que JxSi i la CUP també hagin estats els únics dos partits que han votat en contra de la proposta de Cs perquè Romeva expliqui la participació de la Generalitat en la conferència d’afers relacionats amb la UE, “on es tracten temes tant importants per a Catalunya com les conseqüències del Brexit, els 2000 milions d’euros que Brussel·les ha donat a Espanya per repartir entre les Comunitats Autònomes o la candidatura de Barcelona per acollir l’Agencia Europea del Medicament”. “Expliqui el que està negociant en nom de tots els catalans”, ha instat a Romeva.

Volver a ACTUALIDAD