Actualitat

Alfonso Sánchez sobre l’Agència de Ciberseguretat: “A Cs volem una entitat despolititzada que vetlli per la ciberseguretat de tots els catalans i no un altre chiringuito”

by cscatalunya — 12 juliol 2017 @ 17:09
Comparte

El diputat assegura que “Cs seguirà treballant per protegir les dades dels ciutadans i perquè es compleixin les lleis a Catalunya”

El diputat de Ciutadans (Cs), Alfonso Sánchez, ha dit sobre l’aprovació de la creació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, amb els únics vots en contra de Cs, que el seu partit vol “una entitat despolititzada que vetlli per la ciberseguretat de tots els catalans i no un altre chiringuito”. En aquest sentit, ho ha considerat “un rentat de cara del CESICAT” i ha afegit que “tot i que li canviïn de nom mil vegades seguirà sent el mateix”.

Al ple del Parlament, Sánchez ha recordat a la resta de grups parlamentaris que el Consell de Garanties Estatutàries va advertir al Govern que no té competències en matèria d’investigació, “donant la raó a Cs”. I ha assegurat que el seu partit “seguirà treballant per protegir les dades dels catalans i perquè es compleixin les lleis” en referència a les declaracions de Santiago Vidal en un acte d’ERC sobre l’obtenció il·legal de dades dels ciutadans per part de la Generalitat.

Davant d’aquesta situació, el diputat taronja ha proposat, entre d’altres mesures, “una despolititzar de l’òrgan de direcció”, mitjançant un concurs de mèrits i capacitats i que hi hagi “control parlamentari de l’activitat en matèria de ciberseguretat”. A més, ha instat el Govern a col·laborar i cooperar amb òrgans dependents d’altres administracions com el CNI o el Centre de Ciberseguretat Nacional.

 

 

Volver a ACTUALIDAD