Actualitat

Noemí de la Calle sobre la renda garantida de ciutadania: “És un avanç social que permet combatre la pobresa i la desigualtat a Catalunya”

by cscatalunya — 12 juliol 2017 @ 16:19
Comparte

La diputada de Cs retreu al Govern que vol emportar-se el mèrit d’aquesta llei quan “és fruit d'un pacte de tota l'Oposició al que JxSí es va sumar per no quedar-se sol”

La diputada de Ciutadans (Cs) i portaveu del partit en la ponència de la llei sobre la renda garantida de ciutadania, Noemí de la Calle, ha celebrat que el Parlament aprovi la Llei de la renda garantida de ciutadania: “És un avanç social que permet combatre la pobresa i la desigualtat a Catalunya”. I ha explicat que “no es tracta d’una renda bàsica pel fet de ser ciutadà”, sinó que és una llei que “millora l’antiga Renda Mínima d’Inserció (PIRMI)”.

“A Cs hem treballat perquè aquesta llei sigui una realitat i que no es deixi a la cuneta als ciutadans que més ho necessiten, ajudant-los també a tornar al mercat laboral”, ha dit Noemí de la Calle després de lamentar que aquesta mesura “suposa molts avanços, però JxSí no votarà a favor de tots” perquè, com també reflecteixen els Pressupostos, “la prioritat d’aquest Govern mai ha estat lluitar contra la pobresa”. En aquest sentit, els hi ha retret als membres de la Generalitat que vulguin emportar-se el mèrit d’aquesta llei quan “és fruit d’un pacte de tota l’Oposició al que JxSí es va sumar per no quedar-se sol”.

Al ple del Parlament, la diputada de Cs ha esmentat alguns dels avanços més importants que suposa l’aplicació d’aquesta mesura: “El silenci administratiu positiu significa que l’administració haurà de respondre davant ciutadà en el cas de denegar-li una prestació”. A més, ha destacat que, en el cas de malaltia greu d’un familiar, “els ciutadans podran absentar-se fins a 2 mesos de la Comunitat Autònoma per fer-se càrrec de les cures i tràmits”. I s’ha mostrat “molt satisfeta” que s’hagi inclòs també la complementarietat amb les rendes de treball, iniciativa que Cs va presentar fa un any al ple monogràfic sobre pobresa del Parlament.

Noemí de la Calle ha assegurat que aquesta llei “no és l’única eina de lluita contra la pobresa i la desigualtat” i, per això, ha recordat que Cs ha plantejat un acord al Congrés de reformes per a tota Espanya que seran bones també per a les famílies catalanes. I ha posat com a exemple “la rebaixa fiscal a les persones amb familiars majors o amb discapacitat a càrrec”, el complement salarial per a joves o que “les persones que guanyin menys de 14.000€ a l’any no paguin IRPF”, entre d’altres iniciatives de Cs.

Volver a ACTUALIDAD