Actualitat

Carlos Carrizosa a Junqueras: “Protegeixi les dades fiscals dels catalans i rebaixi els impostos de la classe mitjana i treballadora”

by cscatalunya — 13 juliol 2017 @ 10:14
Comparte

El diputat enlletgeix al conseller d'Economia que Cs sí fa política útil davant la inacció del Govern: “Hem aconseguit que els espanyols mileuristes no paguin IRPF, quelcom beneficia a centenars de milers de catalans”

“Protegeixi les dades fiscals dels catalans i rebaixi els impostos de la classe mitjana i treballadora”. Així l’hi ha demanat el diputat i portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, durant una interpel·lació de Cs a la Generalitat en el ple del Parlament. A més, ha assegurat que, “davant la inacció del Govern, està la política útil de Cs”, que ha aconseguit més coses des de l’Oposició que els propis governs. I ha posat com a exemple que la seva formació ha aconseguit “que els espanyols mileuristes no paguin IRPF”, mesura que beneficia també “a centenars de milers de catalans, que suporten la pressió fiscal més alta que en cap altre lloc d’Espanya”.

“Les persones amb rendes d’entre 14.000 a 30.000€ a Catalunya són les que tenen els tipus d’interès més alts”, li ha retret a Junqueras mentre l’hi mostrava en un gràfic. Davant aquesta situació, ha alertat que aquestes rendes “són les del 75% dels catalans” i ho ha titllat “d’escandalós” perquè la Generalitat alleuja els impostos de les rendes més elevades d’entre 75.000 a 200.000€: “És un greuge comparatiu per a aquells ciutadans que guanyen menys ja que es veuen obligats a pagar més”. Per tot això, ha lamentat que el conseller d’Economia no hagi respost a les seves preguntes sobre si el Govern pensa baixar els impostos, si vol fer-ho i si ho considera necessari.

En relació a la protecció de les dades fiscals dels catalans, Carrizosa ha recordat a Junqueras que el seu govern “està tacat per les sospites de les declaracions de Santiago Vidal”, en referència al míting d’ERC en el qual va assegurar que la Generalitat està elaborant de forma il·legal una base de dades dels ciutadans de Catalunya. I, d’altra banda, ha criticat que la hisenda catalana “és un altre ‘chiringuito’ del Govern que es finança amb els diners de tots els catalans”.

Volver a ACTUALIDAD