Actualitat

Ciutadans no participarà més en la comissió sobre espionatge polític davant la utilització partidista que s’està fent de forma interessada per part de Junts pel Sí i la CUP

by cscatalunya — 13 juliol 2017 @ 15:04
Comparte

Juntament amb Cs, PSC i PP han deixat també d'assistir a la comissió. Matías Alonso, portaveu de la comissió: "S’excedeixen en les competències i forcen el reglament amb la intenció de generar una polèmica interessada i no d'investigar"

Ciutadans (Cs) no participarà més en la comissió del Parlament que investiga casos d’espionatge polític, ja que “s’està desvirtuant la finalitat d’aclarir els fets i de dilucidar responsabilitats polítiques”. Ho ha dit el portaveu de Cs a la Comissió, Matías Alonso, que ha afirmat que els partits separatistes estan “forçant el reglament del Parlament” en “ampliar i modificar a conveniència el pla de treball acordat” i demanant compareixences que “sobrepassen l’àmbit competencial, amb la intenció de generar una polèmica interessada”.

Matías Alonso ha recordat que Ciutadans sempre ha donat suport a impulsar comissions d’investigació i a participar-hi sempre que “no s’instrumentalitzin com estan fent en aquest cas Junts pel Sí i els seus socis de la CUP per justificar i imposar unes conclusions que ja estaven preconcebudes” abans d’iniciar-se la Comissió. I ha reiterat que van ser els partits separatistes els qui “van bloquejar” la comissió d’investigació impulsada per Ciutadans per aclarir “l’escàndol” de les declaracions de l’ex senador d’ERC, Santi Vidal, per primera vegada en la història recent del Parlament de Catalunya, on afirmava que la Generalitat utilitzava de forma il·legal les dades fiscals de tots els catalans per als seus fins separatistes.

Volver a ACTUALIDAD