Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi garantir el dret de les escoles a establir un sistema de préstec de llibres de text gratuïts

by cscatalunya — 13 juliol 2017 @ 13:42
Comparte

Sonia Sierra al Govern: “Diuen que no hi ha diners per acabar amb els barracons on estudien 20.000 alumnes però sí volen fer un 9N bis amb els diners de tots els catalans”

La diputada i portaveu de Ciutadans (Cs) en temes d’Ensenyament, Sonia Sierra, ha celebrat que la cambra catalana hagi aprovat la proposta del seu partit per aconseguir una escola de qualitat a Catalunya amb igualtat d’oportunitats. I ha destacat algunes de les mesures aprovades que el seu partit considera fonamentals: “instal·lacions dignes, acabar amb els barracons o mantenir a l’estiu les activitats de lleure i el servei de menjador”.

En relació a la proposta de Cs per a que tots els estudiants de Catalunya tinguin llibres de text gratuïts, ha destacat que és la quarta vegada que el seu partit presenta aquesta mesura al Parlament i ha recordat als membres de la Generalitat que “això és una realitat a Madrid gràcies a Cs”. A més, ha explicat que també ho és a alguns centres escolars catalans perquè els pares s’han organitzat per reciclar els llibres i s’ha mostrat satisfeta que, almenys, gràcies a Cs es garantirà el dret de les escoles a establir un sistema de préstec de llibres de text gratuïts.

Al debat d’una moció de Cs en aquest sentit al ple del Parlament, Sonia Sierra ha defensat unes instal·lacions dignes als centres escolars i considera que això passa per “acabar amb els barracons” ja que “Catalunya és líders en aquests mòduls prefabricats i no en resultats escolars” mentre d’altres Comunitats Autònomes com Madrid i Castella i Lleó no tenen cap barracó. “Es una xacra que afecta a 20.000 alumnes catalans”, ha alertat després de retreure al Govern que digui que no te diners per eliminar-los mentre “sí en té per mantenir els sous descomunals dels seus alts càrrecs o per fer un 9N bis”.

Sobre el tancament dels centres escolars a l’estiu, la diputada taronja ha instat la Generalitat a que “obri més col·legis que ofereixin activitats lúdiques i el servei de menjador” ja que “la precarietat no agafa vacances i els alumnes amb necessitats especials necessiten ajuts també al juliol i a l’agost”.

Volver a ACTUALIDAD