Actualitat

Carlos Carrizosa: “Per entrar al govern de Puigdemont només fa falta un requisit: ser més independentista que ningú”

by cscatalunya — 18 juliol 2017 @ 12:45
Comparte

Cs demana la compareixença del nou director general dels Mossos perquè expliqui si els seus comentaris en contra dels espanyols influiran en la direcció del Cos

Parlament de Catalunya, dimarts 18 de juliol del 2017. “Per entrar al govern de Puigdemont només fa falta un requisit: ser més independentista que ningú”. Així ho ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, en referència als últims cessaments que hi ha hagut de Consellers i després que ahir el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, nomenés com a director general dels Mossos d’Esquadra a Pere Soler malgrat els seus comentaris en contra dels espanyols. Per aquestes afirmacions Ciutadans ha demanat la seva compareixença, perquè “expliqui” si les seves declaracions “influiran en la direcció dels Mossos”“És inconcebible que hàgim de tenir un director general dels Mossos que només defensi a una part dels catalans”, ha afegit.

Ciutadans també ha demanat la compareixença dels nous consellers d’Ensenyament, Presidència i Interior perquè expliquin a la cambra catalana “si tenen algun projecte més enllà de la independència”, com reduir barracons, ajudar a pimes i autònoms o “no posar en disjuntives legals” als Mossos, respectivament.

Així mateix, des de Ciutadans es considera que les explicacions que va donar el President en el passat ple sobre la crisi en el Govern van ser “insuficients” i per això s’ha demanat novament la seva compareixença, encara que aquesta vegada tant PSC com Podemos han sigut la “pilota d’oxigen” dels partits separatistes i han propiciat que “s’escaquegi una altra vegada de donar explicacions”.

“El desenllaç a la crisi del Govern són unes noves eleccions”, ha reiterat el portaveu de Cs en el Parlament. És per això que la formació taronja porta al ple de la setmana vinent una moció per instar Puigdemont a convocar eleccions democràtiques a Catalunya.

Volver a ACTUALIDAD