Actualitat

Carrizosa al Govern: “Vostès només treballen per preparar en secret i sense legitimitat unes estructures d’Estat d’un Estat que no existeix”

by cscatalunya — 19 juliol 2017 @ 13:03
Comparte

Cs insta a la directora de Protecció de Dades que garanteixi que "els partits separatistes no utilitzin les dades de tots els catalans per a un 9Nbis", tal com va assegurar Santi Vidal

Parlament de Catalunya, dimecres 19 de juliol del 2017. “Vostès només treballen per preparar en secret i sense legitimitat unes estructures d’Estat d’un estat que no existeix”. Així s’ha dirigit el diputat i portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al director de l’Oficina per a la Millora de les Institucions d’Autogovern, Josep Maria Reniu, qui ha comparegut en la comissió d’Afers Institucionals del Parlament per explicar l’activitat de l’oficina. Carrizosa li ha retret que tregui pit de “la transparència” del Govern quan ahir reconeixien que “faran actuacions secretes i que informaran a comptagotes del que fan” per esquivar les decisions judicials per part del Govern d’Espanya.

A més, li ha reclamat que “expliqui com pensen organitzar el 9Nbis respectant la Llei” i com pensen obtenir “les dades de tots els catalans” per fer una cosa que no és legal. En aquest sentit ha recordat les afirmacions de l’ex senador d’ERC, Santi Vidal, reconeixent que la Generalitat utilitzava les dades fiscals de tots els catalans per dur a terme el seu full de ruta separatista i li ha advertit que si la comissió que investigava aquestes declaracions – impulsada per Cs- no hagués estat bloquejada per Junts pel Sí i la CUP ell hauria d’anar també per donar explicacions.

En la mateixa línia s’ha dirigit la diputada Sonia Sierra a la directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Maria Àngels Barbarà, a qui li ha demanat que “garanteixi que les dades dels catalans estan protegides” i que per tant “els partits separatistes no les utilitzaran per a un 9Nbis” com va assegurar Vidal.

En la Comissió també ha comparegut el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Miguel Ángel Gimeno, a qui Carrizosa li ha preguntat si en les contractacions s’ha respectat el principi “d’igualtat en l’accés als càrrecs públics”, tenint en compte que algunes persones que ara presten servei en la OAC abans ho feien en la conselleria de Justícia. En aquest sentit, li ha recordat que l’Oficina “ha de ser un exemple de transparència i d’evitació de portes giratòries”.

Volver a ACTUALIDAD