Actualitat

Arrimadas: “És molt fàcil per alguns gastar-se els diners de tots en coses il·legals, però les famílies catalanes a més del monotema han de pagar les matrícules universitàries”

by cscatalunya — 20 juliol 2017 @ 09:30
Comparte

La cap de l'Oposició a Catalunya defensa unes eleccions amb “urnes de veritat i amb garanties” perquè els catalans triïn un nou govern liderat per Cs, amb un projecte “realista”

Barcelona, dijous 20 de juliol del 2017. “És molt fàcil per alguns gastar-se els diners de tots en coses il·legals, però les famílies catalanes a més del monotema han de pagar les matrícules universitàries”. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, després que ahir el Tribunal de Comptes accelerés els tràmits perquè l’ex president de la Generalitat, Artur Mas, retorni “els diners que es va gastar de tots els catalans” en el 9N i que el portaveu del Govern, Jordi Turull, hagi demanat als catalans que posin diners per pagar els cinc milions d’euros. En una entrevista en ‘Els Matins’ de TV3, Arrimadas ha defensat “l’eliminació de privilegis polítics” perquè les famílies catalanes, a més de “l’obsessió” separatista, també volen parlar “d’un millor sistema sanitari, d’educació o d’infraestructures”necessàries com la L9 del Metro. I ha apuntat que “amb els 13 milions d’euros del 9N es podrien haver pagat 6500 matrícules universitàries, que són les més cares de tota Espanya”.

La líder de l’Oposició a Catalunya ha lamentat que els catalans estiguin perdent “més temps i diners en una cosa que el propi Govern sap que no poden fer” i ha celebrat que Puigdemont “s’hagi posat l’1-O com a data de caducitat” per no haver d’allargar més aquesta situació. “Igual que s’ha vist que Puigdemont ha incomplit la seva promesa que Catalunya seria independent en 18 mesos, també es veurà l’1-O quan es demostri que no és un referèndum”, ha assegurat.

Quan arribi aquest moment Arrimadas ha defensat unes eleccions amb “urnes de veritat i amb garanties” perquè els catalans puguin triar un nou govern liderat per Ciutadans, amb un projecte “realista” i que la seva prioritat no sigui separar als catalans de la resta d’Espanya i de la Unió Europea, sinó “les polítiques econòmiques i socials”. I ha recordat que Ciutadans ha aconseguit al Congrés dels Diputats que “els catalans que cobrin menys de 14.000€ no paguin IRPF”, així com també ha aconseguit en el Parlament que s’aprovi la seva proposta perquè “els llibres puguin ser gratuïts a totes les escoles”.

Volver a ACTUALIDAD