Actualitat

Arrimadas a Puigdemont: “Vostè necessitava dues coses per tapar la corrupció de Convergència: una bandera i un soci ‘ganga’ i aquí tenen ‘l’estelada’ i al senyor Junqueras”

by cscatalunya — 26 juliol 2017 @ 13:13
Comparte

La líder de l'Oposició a Catalunya als nous Consellers: “Vostès no han vingut a gestionar serveis ni a solucionar problemes; han vingut a ser peons del ‘procés’”

Parlament de Catalunya, dimecres 26 de juliol del 2017. “Vostè necessitava dues coses per tapar la corrupció de Convergència: una bandera i un soci ‘ganga’ i aquí tenen ‘l’estelada’ i al senyor Junqueras”.Així s’ha dirigit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui li ha recriminat la seva poca transparència en no voler venir al Parlament “a donar la cara” sobre la corrupció que afecta el seu partit –com ha demanat Ciutadans fins a set vegades- i que suposa “la segona preocupació dels catalans”.

En la sessió de control del Parlament, Arrimadas ha criticat a ERC per “presentar-se en la mateixa llista del 3% sense posar cap requisit per lluitar” contra aquesta xacra, sinó tot el contrari: “ERC és una ‘ganga’ per a la corrupció de Convergència: bloquegen compareixences, comissions d’investigació i Oriol Junqueras intenta ocultar informació sobre processos de contractació del govern de Mas”, segons apunten diversos mitjans. En aquest sentit, li ha qüestionat “com pensa convèncer els catalans que el seu Govern lluita contra la corrupció si nega que existeix, si s’amaga darrere de Junqueras” i quan el seu conseller de Transparència, Raül Romeva, “ha estat reprès per la mateixa Mesa del Parlament per no donar informació a l’oposició” sobre els memoràndums que envia a l’exterior.

D’altra banda, després d’una compareixença de Puigdemont que ha semblat més un “comiat” que una explicació de la composició del seu govern, Arrimadas ha retret al President que faci veure que els cessaments de Consellers que s’han anat produint aquests últims dies han estat per decisió personal quan el que hi ha és “una autèntica crisi de govern” en “fer fora” aquelles persones que “s’atreveixen a dubtar de l’1-O” sense importar la trajectòria professional o la seva competència a les àrees de gestió. Dirigint-se als nous Consellers, Arrimadas ha advertit: “Vostès no han vingut a gestionar serveis ni a solucionar problemes; han vingut a ser peons del ‘procés’”.

Com garantirà vostè el consens i la unió en la societat catalana si no la pot ni garantir en els seus?”, li ha preguntat, i li ha instat a convocar eleccions: “Vostè vol complir la seva promesa que l’1 d’octubre hi hagi urnes de veritat, un cens de veritat i una junta electoral de veritat? Convoqui eleccions per l’1-O; Serà l’única vegada que vostè podrà posar les urnes de veritat”.

Arrimadas ha reiterat que “Catalunya necessita un nou govern amb un projecte de futur per a tots els catalans dins d’Espanya i de la Unió Europea”, que lideri des de Catalunya les reformes de tota Espanya i que no trenqui “tots els ponts ni deixi de costat a tots els catalans” com ha fet, ha assegurat, el govern de la Generalitat.

Volver a ACTUALIDAD