Actualitat

Ciutadans (Cs) insta la Generalitat a ampliar el nombre de socorristes a les platges i piscines públiques de Catalunya

by cscatalunya — 9 agost 2017 @ 08:02
Comparte

La diputada Laura Vílchez proposa incrementar els centres que imparteixen estudis per a l'obtenció del títol de tècnic esportiu en salvament i socorrisme davant la manca de professionals

La diputada de Ciutadans (Cs), Laura Vílchez, ha anunciat que el seu partit ha registrat al Parlament una iniciativa que insta el Govern de la Generalitat a ampliar el nombre de socorristes a les platges i piscines públiques de Catalunya. Davant la manca de professionals del socorrisme aquàtic, ha proposat“incrementar els centres i institucions que imparteixen els estudis necessaris per a l’obtenció del títol de tècnic esportiu en salvament i socorrisme”, entre d’altres mesures.

Laura Vílchez ha explicat que, des de l’aprovació l’any 2015 de la normativa sobre l’exercici de les professions de l’esport, “molts municipis no han pogut obrir aquest estiu les seves instal·lacions municipals per manca de professionals de la vigilància” ja que aquesta norma obliga els candidats que vulguin accedir a aquests llocs de treball a acreditar un mínim de dos anys d’experiència abans de l’entrada en vigor de la norma per poder inscriure’s en el Registre Oficial Professionals de l’Esport de Catalunya. Per això, ha lamentat que els candidats “no poden accedir a les múltiples ofertes públiques” i que aquesta mesura “impossibilita l’obertura de piscines públiques amb condicions de seguretat i la màxima vigilància possible de les platges”.

Volver a ACTUALIDAD