Actualitat

Noemí de la Calle: “La mala gestió de Bassa ha arribat massa lluny; el seu llegat serà la desprotecció de les persones amb discapacitat”

by cscatalunya — 10 agost 2017 @ 08:10
Comparte

La portaveu d'Afers Socials de Cs anuncia que al primer ple de setembre presentarà una moció per revertir aquesta “destralada” al sistema de protecció social

“La mala gestió de Bassa ha arribat massa lluny; el seu llegat serà la desprotecció de les persones amb discapacitat”. Així ho ha dit la portaveu d’Afers Socials de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, després que hagi arribat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el cas d’una gran part de les persones amb discapacitat, que han perdut la meitat de la bonificació del salari mínim. Davant d’aquesta situació, ha retret a Dolors Bassa que sigui “més independentista que consellera” i ha anunciat que el seu partit presentarà una moció al Parlament amb l’objectiu d’aprovar mesures “no només per revertir aquestes retallades, sinó per a augmentar la capacitat de les persones amb discapacitat de trobar un treball d’acord amb les seves capacitats i d’aportar al conjunt de la societat”.

Després del debat d’una interpel·lació de Cs sobre la desprotecció social en l’últim ple de la cambra catalana, Noemí de la Calle ha instat la Generalitat a assegurar tots els llocs de treball existents i a implementar polítiques públiques que afavoreixin la creació de nous llocs per a persones amb discapacitat: “És inadmissible que en època de recuperació econòmica i amb una Generalitat amb més pressupost, el Govern es dediqui a retallar les bonificacions de les persones amb discapacitat física i sensorial”.

“És un atemptat a la dignitat i al dret a l’ocupació de les persones amb discapacitat”, ha assegurat després d’afegir que en el seu partit seguiran treballant per a que aquest sector rebi els pagaments puntualment i s’asseguri “fins a l’últim lloc de treball”. 

“El Govern té altres prioritats, però a Cs no ens oblidem dels problemes reals i de les dificultats que tenen moltes persones per tirar endavant. Per això, volem una Catalunya que avanci en drets, que creï oportunitats i que sigui inclusiva”, ha defensat després d’apuntar que això “no serà possible mentre tinguem un Govern que retalli en drets i malgasti els diners de tots els catalans en el seu projecte separatista”.

Volver a ACTUALIDAD