Actualitat

Cs demana la compareixença del conseller Comín perquè expliqui la situació de la sanitat en període estival i les substitucions dels professionals

by cscatalunya — 11 agost 2017 @ 08:14
Comparte

Jorge Soler critica que “la mala gestió de la Generalitat ha fet que aquest agost es tanquin més de 1600 llits, col·lapsant els hospitals catalans”

El portaveu de Salut de Ciutadans (Cs), Jorge Soler Soler, ha anunciat que el seu partit ha demanat la compareixença del conseller Toni Comín per tal que doni explicacions al Parlament “sobre la situació de la sanitat a Catalunya en temporada estival i sobre l’estat de les substitucions de professionals sanitaris a l’atenció primària i als hospitals dels sistema sanitari català”. I ha explicat que Cs també ha registrat preguntes concretes al Govern per tal de conèixer amb exactitud quin percentatge de cobertura dels professionals ha estat substituït aquest estiu, que “novament s’està caracteritzant per les queixes dels treballadors que no han estat substituïts i, per tant, han hagut de lidiar amb llargues llistes d’espera”.

En referència a la vaga convocada avui pels professionals de les ambulàncies, el portaveu de Salut de Cs ha lamentat “les promeses incomplides de la Generalitat amb aquest sector” i ha instat el Govern a “tenir en compte les reclamacions d’aquests treballadors davant la precarietat laboral que causa la seva mala gestió”.

En relació a les informacions publicades sobre l’expresident de l’Institut Català de la Salut, Josep Prat, que expliquen que ocultava ingressos d’un gran proveïdor sanitari, Jorge Soler ha manifestat que “no és cap sorpresa conèixer que en època de sagnants i injustes retallades havia molta gent cobrant sobresous, 3% i d’altres beneficis” i ha explicat que Artur Mas el va designar com a membre del seu equip assessor.

Sobre l’augment de les agressions al personal sanitari, ha destacat que aquesta legislatura Cs ha fet diverses preguntes per escrit al Govern i ha demanat des del Parlament que la Generalitat prengui mesures concretes per solucionar aquesta situació: “No pot ser que el Govern es dediqui a condemnar les coses un cop han passat sense fer res per evitar-les”.

Volver a ACTUALIDAD