Actualitat

Rivera: “Demanarem al Congrés que tots els partits donin suport al Govern d’Espanya i al poder judicial per no pagar més les festes del separatisme”

by cscatalunya — 11 setembre 2017 @ 12:31
Comparte

Albert Rivera, Inés Arrimadas i Carina Mejías participen en l'acte polític ‘Caminem Junts’ per reivindicar la unió i la convivència de tots els catalans

Barcelona, dilluns 11 de setembre del 2017. “Demanarem al Congrés que tots els partits donin suport al Govern d’Espanya i al poder judicial per no pagar més les festes del separatisme”. Així ho ha dit el president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, en referència a la proposta que ha fet la formació taronja al Congrés dels Diputats per exigir el suport de tots els partits al Govern d’Espanya, als jutges i al Tribunal Constitucional davant “el cop a la democràcia” que estan fent a Catalunya els partits separatistes en aprovar les lleis de ruptura i prometre un referèndum per l’1-O que “no es farà”. La iniciativa també insta al Govern d’Espanya a “controlar que no es destini ni euro a l’1-O”.

En un acte polític sota el lema ‘Caminem Junts’ per reivindicar la unió i la convivència de tots els catalans en un dia festiu com avui, Rivera ha demanat als partits constitucionalistes que donin suport a la moció de censura impulsada pel grup parlamentari de Cs i siguin responsables igual que ho ha estat Ciutadans en donar-los suport per garantir “l’estabilitat política” en altres comunitats autònomes. “El separatisme ha crescut perquè ha tingut al davant projectes fàcils d’enfonsar”, ha advertit. També s’ha dirigit al líder de Podemos, Pablo Iglesias: “Ningú que doni suport al cop a la democràcia pot aspirar a ser president d’Espanya”.

Davant del desafiament separatista, Albert Rivera ha destacat la necessitat de posar les urnes “de veritat” a Catalunya per donar pas a un nou govern liderat per Ciutadans que “defensi la igualtat i la unió” i amb un projecte de futur. Així mateix, ha reiterat que l’1 d’octubre “no hi haurà un referèndum” de secessió com està prometent el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

En la mateixa línia, Inés Arrimadas ha advertit al President que ell serà “l’únic responsable de les conseqüències que es derivin” del que s’està vivint a Catalunya, per posar “la pau social, el sentit comú i la legalitat” per davant de tot.

I sobre la festa de l’11-S, Arrimadas ha criticat que els partits separatistes hagin “expulsat a tots els catalans que volen seguir sent espanyols i europeus”, encara que ha assegurat que quan Ciutadans governi la Diada serà una festa en la qual tots els catalans, pensin com pensin, “estaran cridats a gaudir”.

Per la seva banda, la líder de Cs a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat a l’alcaldessa Ada Colau que garanteixi que el consistori estarà “del costat de la Llei i de la democràcia i no del costat dels qui la intenten trepitjar”. “Pari ja amb la calculadora electoral i eviti posar l’Ajuntament als peus del separatisme”, ha exigit Mejías a Colau, a qui ha acusat de ser “el flotador” del separatisme.

També ha demanat als “socis de Colau”, el PSC, que “es mantinguin ferms” i no permetin que l’equip de govern de Colau es posi al costat d’aquest “frau democràtic”. Si ho fan, ha avisat, “hauran de trencar el pacte”.

Volver a ACTUALIDAD