Actualitat

Arrimadas: “Com a líder de l’Oposició lluitaré fins al final per retornar el sentit comú i el consens amb un nou govern per a Catalunya”

by cscatalunya — 12 setembre 2017 @ 09:28
Comparte

La cap de l'Oposició es compromet a “tornar a unir els catalans en un projecte de consens i a recuperar l'admiració per Catalunya en la resta d'Espanya i del món”, si és presidenta de la Generalitat

Barcelona, dimarts 12 de setembre del 2017. “Com a líder de l’Oposició lluitaré fins al final per retornar el sentit comú i el consens amb un nou govern per a Catalunya“. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, en referència a la moció de censura contra Carles Puigdemont impulsada per Cs amb la finalitat de “convocar eleccions catalanes” per “evitar el xoc institucional que està buscant el govern de la Generalitat i que se segueixin trepitjant els drets dels catalans”. En un esmorzar-col·loqui organitzat pel Nova Economia Fòrum a Barcelona, Arrimadas ha assegurat que la moció de censura és “l’única eina política abans de l’1-O” per acabar amb el desafiament separatista i per això ha demanat als partits constitucionalistes que siguin “responsables” i donin suport deixant “a un costat les sigles”, com ha fet Ciutadans en altres comunitats autònomes per garantir l’estabilitat.

Arrimadas ha reiterat que el propi president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sap que “l’1-O no hi haurà un referèndum de secessió a Catalunya”, encara que ha advertit que sí que hi haurà “frustració” per part de totes aquelles persones que han cregut en les seves promeses. També ha retret al Govern que estigui posant “entre l’espasa i la paret” i“assenyalant” els funcionaris que no vulguin participar en els plans il·legals del Govern. “Tot el que passi a Catalunya en les properes setmanes és responsabilitat última de Carles Puigdemont”, ha avisat.

“Portem set anys parlant del monotema; és necessari obrir una nova etapa a Catalunya”, ha reiterat la cap de l’oposició, que ha abanderat el paper de Ciutadans per liderar-la. En aquest sentit, ha manifestat: “Quan sigui presidenta de la Generalitat em comprometo a tornar a unir els catalans en un nou projecte de consens i recuperar l’admiració per Catalunya en la resta d’Espanya i del món”.  També ha destacat la influència de la formació taronja al Congrés dels Diputats per aconseguir mesures que són bones per als catalans, com un millor sistema de finançament de les CCAA, infraestructures com el Corredor Mediterrani, la baixa per paternitat o la llei de millores per als autònoms.

En la mateixa línia s’ha pronunciat en la seva presentació a Arrimadas el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa: “Ciutadans és el partit d’abast nacional que trasllada les inquietuds catalanes a la societat espanyola”.

Volver a ACTUALIDAD