Actualitat

Roldán: “Puigdemont ha mostrat la veritat del seu frau, sembla més un portaveu de la CUP que el president de tots els catalans”

by cscatalunya — 25 setembre 2017 @ 11:41
Comparte

La diputada de Cs a Tarragona no descarta que el president de la Generalitat "estigui pensant a sortir al balcó i declarar la independència"

Barcelona, ​​dilluns 25 de setembre del 2017. La diputada de Ciutadans (Cs) per a la província de Tarragona, Lorena Roldán, ha declarat als mitjans de comunicació que després de l’entrevista realitzada pel periodista Jordi Évole al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha quedat demostrada “la veritat del seu frau”. “Sembla més un portaveu de la CUP que el president de tots els catalans”, ha afegit.

Per Roldán, la setmana de l’1-O ha començat amb un Puigdemont que està “llançant al precipici a tots els catalans”. I és que per a la diputada de Cs al Parlament de Catalunya, “lluny de rectificar”, Puigdemont està cada vegada està més “obsessionat i enrocat” per la qual cosa, al seu parer, hauria de “recuperar el sentit comú i convocar eleccions a Catalunya”.

Pel que fa a la possibilitat que Puigdemont declari la independència a Catalunya de forma unilateral, Roldán no ha descartat que “estigui pensant a sortir al balcó i declarar la independència”. Segons la diputada del Parlament, des de Cs porten mesos alertant que el referèndum il·legal és “una coartada per declarar la independència de manera unilateral”. “Junts pel Sí no portava el referèndum en el seu programa electoral”, ha afegit.

Sobre la fiança de 5,5 milions d’euros que Artur Mas i diversos dels seus alts càrrecs han de pagar pel 9-N, Roldán ha considerat que no s’hauria d’haver arribat a aquest punt. “Si el govern i la Fiscalia haguessin actuat en lloc de mirar a un altre costat”, Mas no s’hagués gastat “els diners de tots els catalans com si fos seu”.

La diputada de Cs ha recordat que hi ha problemes en els quals gastar aquests diners i ha declarat que, de cara a l’1-O, “esperem que el govern actuï” perquè Puigdemont i Oriol Junqueras “deixin de ficar la mà a les butxaques de els catalans per les seves il·legalitats separatistes”. Roldán ha volgut recordar que Puigdemont “no té un carnet d’impunitat o una capa de superpoders” que li permeti “saltar-se les lleis”. “Sap que hi ha conseqüències jurídiques per a qui ho faci”, ha conclòs.

Sobre la reunió que es produirà entre els Mossos d’Esquadra i Diego Pérez dels Cobos, la diputada de Cs ha considerat que la coordinació i les reunions entre els diferents cossos de seguretat “són normals”. “Volem coordinació per garantir la seguretat de tots els catalans i que es compleixi la llei”, ha dit. I també ha volgut condemnar tot tipus de violència després dels aldarulls que es van produir ahir a l’assemblea de Podem a Saragossa atès que la violència, en democràcia, “no està justificada en cap cas”.

Volver a ACTUALIDAD