Actualitat

Arrimadas sobre el Síndic de Greuges: “Hauria de ser el Defensor del Poble, no el defensor del Procés i de Puigdemont”

by cscatalunya — 26 setembre 2017 @ 19:11
Comparte

La cap de l'oposició demana que el Defensor del Poble a Catalunya consideri la seva dimissió per no complir amb la seva obligació “d’imparcialitat, neutralitat i independència”

Barcelona, dimarts 26 de setembre del 2017. “Hauria de ser el Defensor del Poble, no el defensor del Procés i de Puigdemont”. Així ho ha dit la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, després de reunir-se amb el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

Arrimadas ha dit que el Defensor del Poble a Catalunya “fa comunicats molt contundents criticant al Govern d’Espanya, la Fiscalia i les decisions del Tribunal de Comptes, però no fa cap amb la mateixa contundència sobre tot el que està fent el Govern”. La líder de Cs a Catalunya recorda que Ribó “no ha fet comunicat sobre l’ús il·legal de les nostres dades personals, sobre la pressió que reben els funcionaris denunciada per diversos sindicats, sobre l’assenyalament que pateixen els càrrecs públics que no participen de les il·legalitats del Govern, sobre la utilització d’estelades i símbols ideològics a les escoles catalanes ni sobre la vulneració dels drets de l’oposició en el Parlament o la violació de l’Estatut d’Autonomia i la Constitució Espanyola per part del Govern”.

La cap de l’oposició ha demanat la dimissió del Síndic perquè no compleix amb la seva obligació “d’imparcialitat, neutralitat i independència” tal com estableix l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i que “li obliga a denunciar tots els abusos del Govern de la Generalitat”. Arrimadas ha conclòs que “és hora que sigui el defensor de les persones, de tots els ciutadans de Catalunya i no el defensor del procés”.

D’altra banda, la líder de la formació taronja ha mostrat el seu respecte a les decisions judicials “que intenten frenar un cop a la democràcia” després de les últimes decisions de la Fiscalia. I ha puntualitzat que “Puigdemont sabia que no podia fer un referèndum ni gastar-se els diners dels catalans”. “Sempre ho va saber, però l’1-O és la coartada per fer el que sempre ha volgut: declarar la independència” ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD