Actualitat

Inés Arrimadas: “És molt greu i intolerable que s’utilitzin les aules i als menors per l’acte polític il·legal de l’1-O”

by cscatalunya — 30 setembre 2017 @ 12:00
Comparte

La cap de l'Oposició a Catalunya presenta en la Fiscalia de Menors un escrit en defensa dels drets dels nens davant la “instrumentalització” de centres escolars

“És molt greu i intolerable que s’utilitzin les aules i als menors per l’acte polític il·legal de l’1-O”. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) i cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, abans de presentar un escrit en la Fiscalia de Menors de Barcelona en defensa dels drets dels nens i adolescents de Catalunya davant les actuacions del Departament d’Ensenyament de la Generalitat als centres escolars de cara a l’1-O. I ha alertat que en requerir l’autorització dels pares per a aquestes “activitats amb una clara fi política de suport a una ideologia concreta es permet que es conegui la ideologia de les famílies”, quelcom considera “molt greu en democràcia” ja que “vulnera els drets dels menors i de les seves famílies”. Tot això, a més, “en un moment en el qual tant el Govern d’Espanya com el de la Generalitat reconeixen que pot haver-hi problemes de seguretat i ordre públic en les pròximes hores”. I ha destacat que és la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsetí, és qui ha assumit la direcció dels centres, per la qual cosa li adverteix que “és la seva responsabilitat” i que “ella és la responsable de tot això” motiu pel qual contra ella es dirigeix la denúncia presentada.

En declaracions als mitjans de comunicació, Inés Arrimadas ha assegurat el dia abans de l’1-O que Puigdemont, Junqueras i Forcadell “han precintat el Parlament” ja que “està tancat perquè es pensen que és seu”. En aquest sentit, ha alertat que “qui s’ha carregat l’autonomia de Catalunya i ha menyspreat les seves institucions és Puigdemont amb el seu cop a la democràcia”. Per això, ha instat al president de la Generalitat que “posi les urnes de veritat per a unes eleccions autonòmiques” i per a deixar pas a “un govern que reprengui el diàleg i treballi per solucionar els problemes de tots els catalans”.

“L’1-O és una coartada sense garanties ni reconeixement, que posa en risc l’autonomia de Catalunya. És una excusa per a declarar la independència, que és el que Puigdemont ha volgut fer sempre”, ha enlletgit al president després de recordar que “mai parla de res més que del seu monotema, ja que es nega a comparèixer per a parlar de corrupció i s’absenta de la conferència de presidents per millorar el sistema de finançament”.

Volver a ACTUALIDAD